dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Online event over digitale transformatie in tuinbouw groot succes

Online event over digitale transformatie in tuinbouw groot succes

Dat digitale events zeer succesvol kunnen zijn bleek wel tijdens het event ‘Keys to successful transformation in horticulture’ dat Mprise Agriware op 20 mei organiseerde. Bijna 300 geïnteresseerden vanuit diverse landen konden meekijekn en luisteren hoe toonaangevende tuinbouworganisaties hun digitale transformatie vormgeven en hoe zij daar voordeel uit halen.

Tijdens het event deelden de drie gastsprekers uit de hortisector hun visie op digitale transformatie en de valkuilen die je daarin tegenkomt. Zo gaf Jacco Kuipers, CFO bij Ball Horticultural Company, aan dat ‘je data moet inzetten om van procesmanagement naar inzichten te gaan’. Peter Verstegen, ICT Manager bij Rijk Zwaan, vulde dit aan met ‘bevlogen mensen zorgen voor succesvolle digitale transformatie’.

Vervolgens vertelde Ernst Barendregt, CFO bij Royal van Zanten dat zij het met hun ‘stap voor stap’ aanpak het transformeren simpel willen houden. De sprekers zetten ieder in tien minuten hun visie neer en bespraken vervolgens drie stellingen. De host van het event, Irene Hartkamp, praatte de sessies aan elkaar en zorgde voor de interactie met de kijkers.

De conclusie van het event werd kort en bondig samengevat door William van Loenen, product manager bij Mprise Agriware: "De hele sessie kwam neer op mensen en processen. Deze drie punten vielen op: 1. Digitale transitie is geen doel op zichzelf, het gaat er om wat je er mee doet, 2. De visie komt vanuit het management, maar de verandering moet vanuit de operatie komen, en 3. Digitale transformatie is een continu proces. Denk groot, maar begin klein. Dus waarom zou je niet morgen starten?’"

Het succesvolle evenement krijgt een vervolg op 15 juni aanstaande. 


Leandra de Boef | 27-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS