dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

JUB Holland stop na ruim een eeuw met broeierij van tulpen

JUB Holland stop na ruim een eeuw met broeierij van tulpen

Na ruim een eeuw stopt JUB Holland met de broeierij van tulpen in haar kassen. Het bollenbedrijf broeide elkaar van januari tot mei zo'n vier miljoen tulpen in haar kassen. Het bedrijf in Noordwijkerhout gaat door met veredeling, teelt en handel van bloembollen.

Directeur Frank Uittenbogaard vertelt dat de beslissing pijn doet, maar dat het goed is voor het bedrijf. "Maar de broeierij was toch mijn kindje. Helaas hoort op tijd stoppen ook bij het ondernemen", aldus Uittenbogaard tegen het Leidsch Dagblad. De beslissing om te stoppen met de tulpenbroei heeft volgens JUB Holland vooral te maken met de richting waar het bedrijf zich in beweegt met betrekking tot de groeiende handel.

"We spelen namelijk een actieve rol in de vergroening van steden waarin we een totaalconcept leveren: van ontwerp tot beplanting met aandacht voor biodiversiteit en waarbij groen en kleur het hele jaar zegevieren. We leveren daarnaast ook wereldwijd een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige bloembollen uiteenlopend van klein verpakkingen tot complete winkelpresentaties."

JUB Holland stopt precies na een seizoen met goede tulpenprijzen. Nadat in 2020 het tulpenseizoen door het uitbreken van de coronapandemie volledig in het water viel, waren de tulpen dit jaar ongekend in trek.

De laatste kar tulpen, afkomstig uit de broeierij, heeft JUB Holland geveild ten gunste van Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve te Noordwijkerhout.
 
foto: via JUB Holland - Frans van Steijn fotografie 

Leandra de Boef | 31-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS