dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Adriaan Baltus draagt Zalam over aan medewerkers

Adriaan Baltus draagt Zalam over aan medewerkers

Adriaan Baltus heeft onlangs bloemengroothandel Zalam overgedragen aan zijn medewerkers Kudret Aksoy en Rick Meeuwsen. Baltus blijft zelf nog een periode aan boord als inkoper om zo zijn expertise en passie over te dragen. Aksoy en Meeuwsen hebben de ambitie om het in Groothandelscentrum Plantion gevestigde Zalam verder te ontwikkelen als partner voor de hele sierteeltketen.

Bedrijfsleider Kudret Aksoy en hoofd administratie Rick Meeuwsen werken sinds 2015 bij Zalam. Onder de vleugels van eigenaar Adriaan Baltus leerden zij de kneepjes van het vak. Tegelijkertijd zorgden zij voor nieuwe impulsen op het gebied van verkoop, administratie en digitalisering. 

De 31-jarige Aksoy is een rasechte ondernemer en leerde bij Zalam het vak van commissionair. “Ik heb goed naar Adriaan Baltus geluisterd en zie veel kansen om het bedrijf verder te laten groeien.” Rick Meeuwsen (32) komt uit een kwekersfamilie in Huissen en ging na een studie bedrijfskunde en een periode bij Plantion aan de slag bij Zalam. “Ik ben tussen de bloemen opgegroeid. Het is mooi dat wij als jonge generatie met nieuwe ideeën het werk van onze voorgangers mogen voortzetten.”

Dat doen ze voorlopig nog even zij aan zij met Adriaan Baltus, die zich in 2010 als commissionair in het Plantion-gebouw vestigde en in 2018 Zalam naar Groothandelscentrum Plantion verplaatste en uitbouwde tot groothandel in snijbloemen. Baltus: “Er is nooit een goed moment om te stoppen en ik heb nog steeds dezelfde passie voor bloemen. Maar ik ben er trots op dat twee van mijn eigen mensen het bedrijf voortzetten.” Naast snijbloemen levert Zalam onder andere ook droogbloemen en decoratieartikelen. Zalam combineert haar fysieke vestiging in Groothandelscentrum Plantion met een zeer succesvolle webshop.

Inmiddels zijn bij Zalam 27 medewerkers werkzaam en heeft het een groeiend aantal klanten. Waar voorheen inkopers van Zalam dagelijks naar de verschillende veilingklokken reden, kopen zij nu efficiënt in via een eigen dealingroom op diverse veilingen. Met de overdracht van Zalam blijven de bedrijfsvoering, de structuur en de personele bezetting ongewijzigd.

 


Redactie Floranews | 31-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS