dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Nieuwe voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

Nieuwe voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij te Boskoop. Hij volgt Jan Willem Griep op die deze functie 12 jaar heeft bekleed. De Vries is eigenaar van Boot & Dart Boomkwekerijen BV, Griffioen Wassenaar BV en De Noordhoek vaste planten BV.

Behalve een nieuwe voorzitter, vinden wegens het aflopen van de reguliere zittingstermijn nog twee andere bestuurswisselingen bij SVB plaats. Bestuurslid Gerard Berkelmans en secretaris/penningmeester Wilfred van Polanen maken plaats voor Bernard Oosterom en Michiel Gerritsen.

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. Hiertoe beheert en exploiteert het vastgoed op het International Trade Centre in Hazerswoude Dorp en organiseert het jaarlijks de vakbeurs Plantarium.

Plantarium kon vanwege corona vorig jaar niet fysiek doorgaan. In plaats daarvan is gekozen voor een volledig digitale invulling van de beurs. Volgens vertrekkend voorzitter Griep was dit een gedurfde keus. “Dit heeft ons geleerd dat het elkaar fysiek zien en spreken een belangrijke rol speelt in de beleving van de beurs. Ik denk dat de toekomst ligt in de combinatie van een fysieke en digitale beursorganisatie. Het ontwikkelen van een mix die aanslaat bij het vak laat ik, na 12 jaar met veel plezier te hebben bijgedragen aan de promotie van het vak en zijn prachtige producten, over aan mijn opvolger die ik alle succes wens”.

Volgens de nieuwe voorzitter, Jan de Vries, veranderen de markt, maatschappij én de sector razendsnel. “Het is dus zaak dat SVB met zijn activiteiten hierop inspeelt en doorlopend vernieuwt. Voor Plantarium blijft alleen toekomst als de beurs ondernemers weet te inspireren en activeren tot verandering. Dat is de opdracht die ik mijzelf met het nieuwe bestuur meegeef”.

 


Redactie Floranews | 31-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS