dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Robert de Leeuw nieuwe adviseur Midden-Oosten voor Dutch Greenhouse Delta

Robert de Leeuw nieuwe adviseur Midden-Oosten voor Dutch Greenhouse Delta

Robert de Leeuw is per 1 juni de nieuwe adviseur voor het Midden-Oosten voor Dutch Greenhouse Delta (DGD). Hij neemt het stokje over van Giovanni Angiolini, die zich ruim 1,5 jaar ingezet heeft voor Dutch Greenhouse Delta. Angiolini gaat aan de slag voor Priva als nieuwe Regionale (Managing) Director voor het Midden-Oosten, waarbij hij dit jaar nog een Priva Middle East office in Dubai zal openen.

De Leeuw werkte ruim 40 jaar als diplomaat voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn werkzaamheden speelden zich in veel verschillende landen af, zoals in Saoedi-Arabië en in de Verenigde Arabische Emiraten. Van 2001 tot en met 2016 werkte hij als Consul-Generaal in Chicago, Guangzhou, Düsseldorf en Dubai met een korte onderbreking wegens een plaatsing op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Later werd hij ambassadeur van ons Koninkrijk in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek en Haïti). Van juni 2018 t/m mei 2019 heeft hij op tijdelijke basis de functie van external relations manager bij de Carnegie Foundation, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis, in Den Haag vervuld.

"Mijn kracht ligt met name in het verbinden van mensen en organisaties. Als diplomaat was ik als het ware een makelaar in contacten. Ik hoop met mijn ervaring en kennis van de regio de mensen die deze omgeving minder kennen, goed te kunnen begeleiden. Je moet echt geduld hebben in deze regio en het wordt zeer op prijs gesteld als je je potentiële zakelijke contacten regelmatig bezoekt. Nederland heeft als 2de exporteur van Agri ter wereld na de V.S. gelukkig een hele goede reputatie, ook in deze regio. Kwaliteit wordt op waarde ingeschat en als Nederland hoogwaardige technologie levert en doorlopend training en begeleiding aanbiedt, dan zijn we goed in staat deze reputatie vast te houden", vertelt De Leeuw zelf.

Om "(glas)tuinbouw Nederland" beter te positioneren in de Golf is DGD afgelopen januari samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een PIB gestart. PIB staat voor Partners for International Business en is een programma dat Nederlandse bedrijven in staat stelt hun internationale ambities te realiseren in een publiek-private samenwerking. De Leeuw zal gaan fungeren als coördinator van deze PIB, genaamd: NLHortiRoad2theGulf.


01-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS