dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Van Iperen wint HortiContact Innovatie Award 2021

Van Iperen wint HortiContact Innovatie Award 2021

Van Iperen heeft met haar GreenSwitch proces de HortiContact Innovatie Award 2021 gewonnen. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Westmaas bleef daarmee de andere twee genomineerden AgroEnergy en Koppert Biological Systems voor. De uitreiking van de HortiContact Innovatie Award was op Next Level in Evenementenhal Gorinchem en was live te volgen via een livestream.

Het GreenSwitch proces van Van Iperen is een duurzaam, nagenoeg CO2 neutraal productieproces op basis van de Pure Green technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong. De stikstof is hierbij afkomstig uit dierlijke mest. Ammoniak uit drijfmest wordt verwerkt tot organische nitraatmeststoffen.

“Als Van Iperen Groep met de Green Switch innovatie zijn we super blij en trots met de HortiContact Innovatie Award 2021. We kijken als Van Iperen erg uit naar de volgende editie van HortiContact in 2022”, zeggen Marc van Oers en Eric Watzeels namens Van Iperen.

Er deden totaal 13 innovaties uit de glastuinbouwsector mee met de HortiContact Innovatie Award 2021. "Dat bewijst maar weer eens dat deze sector ook voorop loopt qua duurzame ontwikkelingen", aldus Lucas van’t Hof, Head of Cluster van HortiContact. "Daar zijn de innovaties van Van Iperen, evenals die van AgroEnergy en Koppert Biological Systems prachtige voorbeelden van." 


Redactie Floranews | 02-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS