dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Likes, wil jij ze nog zien? #blog

Likes, wil jij ze nog zien? #blog

Je kent het wel; Je plaatst iets op Instagram en je ziet het aantal likes alleen maar flink groeien. Daar zou je toch eigenlijk alleen maar blij van worden zou je denken. Voor de een is het echter een obsessie en voor de ander gewoon een druk op een knopje. Om die druk weg te nemen hebben ze bij Facebook besloten de mogelijkheid in te bouwen om de likes niet meer zichtbaar te maken. Blijft de vraag, likes, wil jij ze nog zien of niet?

Likes verbergen

Op Instagram kan je de likes counter, want daar gaat het om, redelijk gemakkelijk en snel verbergen. Doe de volgende stappen, voor een IOS-toestel:

  • Ga naar je profiel en tik op de drie streepjes (rechtsboven).
  • Ga naar Instellingen > Privacy.
  • Tik op Berichten. Zie je deze optie niet? Dan is de functie voor jou nog niet uitgerold.
  • Zet de schakelaar uit bij Vind-ik-leuks en weergaven.

Het uitzetten van like teller.

Dus eenvoudig om te doen. Op Facebook zal straks deze functie ook komen. Wanneer is alleen nog niet bekend.

Best wel wat veranderingen. Maar waarom eigenlijk? Instagram zelf schrijft het zo "Het verbergen van de like-aantallen werd als prettig ervaren door sommigen, maar anderen vonden het juist storend, vooral omdat ze de like-aantallen gebruiken om een beeld te krijgen van wat er populair is. Daarom geven we je als gebruiker zelf de keuze”

Waarom wel of niet?

Waarom zou je het uit gaan zetten? Zoals al eerder aangegeven was het voor sommigen een doel op zich om een bepaald aantal likes te halen per post. Werd dat niet gehaald dan ontstond er bijna paniek. Is dat dan terecht? In mijn ogen zeer zeker niet. Alles wordt op Facebook en Instagram beïnvloed door het dan geldende algoritme. Dit zeg ik er bewust bij, dan geldend. Waarom? Dit wordt met enige regelmaat aangepast om de gebruikers en misschien zelfs de echte analisten inzicht te geven hoe het algoritme echt werkt. Als we daarachter komen kunnen we het geheel flink beïnvloeden en erop inspelen. Dat wil Facebook (natuurlijk) niet. Dus het een keertje niet halen is en was geen probleem. Misschien net iets anders beïnvloed door het algoritme.

Waarom dan wel? Likes hebben invloed, dat staat vast. Door ze uit te zetten kan je veel meer zien wat een post doet met reacties die je erop krijgt. Dat is eigenlijk ook veel belangrijker. Zeker als er dan een ‘gesprekje’ ontstaat wordt het nog ‘groter’. Blijkt maar weer uit hoe belangrijk het is te reageren op reacties die er komen. Dus sommige controversiële posts kunnen erg goed werken. Een keertje een extra reactie, ook al is het maar een korte, kan positief werken.
Denk ook eens aan vragen en/of reacties uitlokken middels de foto en een vraag er onder. Of misschien mensen benoemen in de post.
Vele opties om reacties te krijgen dus.

Wat is het beste? Dat is een eigen keuze die jezelf alleen kan afwegen. Ik ben zelf altijd meer een voorstander van reacties en reageren dus……


Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.Floranews.com
03-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS