dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

WUR start onderzoek naar gevolgen circulaire economie voor glastuinbouwbedrijven

WUR start onderzoek naar gevolgen circulaire economie voor glastuinbouwbedrijven

Wageningen University & Research (WUR) is gestart met een onderzoek naar de gevolgen van de circulaire economie voor glastuinbouwbedrijven. Het onderzoek kijkt onder meer naar hoe circulaire glastuinbouw eruitziet, en naar hoe ondernemers zich daarop kunnen voorbereiden.

De Nederlandse overheid wil dat de economie in 2050 circulair is. Maar wat is dat precies, welke gevolgen en mogelijkheden heeft die ambitie voor de glastuinbouw, en hoe kunnen tuinbouwondernemers zelf circulair worden? Zo kijkt de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research tijdens het onderzoek onder meer naar alternatieve bronnen voor primaire grondstoffen, benodigde innovaties en mogelijke transitiescenario’s voor tuinbouwbedrijven.

Glastuinbouw in de circulaire economie-Floranewsbeeld: Wageningen University & Research

Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt door de Club van 100 van de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research WUR. Doel van dit initiatief van de WUR is het financieren van strategisch pre-competitief onderzoek voor middellange en lange termijn. Een aantal leden van de Club van 100 is toegetreden tot de begeleidingscommissie (BCO) van het project Circulaire Glastuinbouw. Dit zijn Florensis, Modiform, Priva, Grodan, Yara, Royal Brinkman, Eurofins, Levarht en Cultilene.

Het project wordt in de communicatie ondersteunt door Greenport West-Holland. Ook zorgt de Greenport voor een goede afstemming met andere regionale Programma’s over Plastics, Biobased Economy en Circulaire Metropool. 


03-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS