dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

GroenRijk stopt als franchiseformule

GroenRijk stopt als franchiseformule

GroenRijk stopt per 1 januari 2022 als franchiseformule. Per die datum stappen de ondernemers over naar GRS Retail, waar momenteel 120 Nederlandse en Belgische tuincentra onder vallen. 

Volgens interim-directeur Nico Koppenol hem heeft de beslissing te maken met het huidige economisch klimaat en met de schaalgrootte van de club. De beslissing zou niks te maken hebben met de concurrentie te maken.

"Het gaat erom of je een organisatie zo kunt vormgeven dat die passend is voor het aantal franchisenemers dat je hebt. Je hebt een bepaalde professionaliteit nodig en die is in de huidige schaalgrootte van 25 winkels moeilijk te realiseren", vertelt Koppenol aan RetailTrends.

De naam GroenRijk wordt ter beschikking gesteld aan GRS Retail, die er een marketingmodule mee in zal gaan vullen. Om de naam GroenRijk toch op de gevel te kunnen laten staan, kunnen de huidige franchise ondernemers een afnameovereenkomst en een marketingovereenkomst sluiten met GRS Retail. Koppenol verwacht dat vrijwel alle 25 ondernemers zullen overstappen.


Redactie Floranews | 11-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS