dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Nieuwe dataverzameltechniek voor geautomatiseerd scouten

Nieuwe dataverzameltechniek voor geautomatiseerd scouten

Royal Brinkman werkt samen met startup ADI aan het in de markt zetten van een nieuwe dataverzameltechniek voor geintegreerde gewasbescherming. Centraal hierbij staat de inzet van een camerasysteem, gemonteerd op de spuitboom. Kwekers krijgen dankzij deze samenwerking toegang tot een nieuwe tool voor het signaleren van gewasafwijkingen. Deze techniek zal hen in de toekomst helpen bij het geautomatiseerd scouten en bij de advisering over de juiste aanpak in de gewasbeschermingsstrategie.

ADI en Royal Brinkman bekrachtigen samenwerking - V.l.n.r. Maartje Jung, innovation manager en Ramon Verdel, CPO van Royal Brinkman en Lucien Fesselet, CTO en William Simmonds, CEO van ADI

ADI focust zich onder andere op het ontwikkelen en produceren van geavanceerde cameratechnieken voor het in beeld brengen van gewassen in kassen. Samen met Royal Brinkman heeft het sinds september 2020 een pilot lopen bij chrysantenkwekerij Retine in Tuil. Hier wordt deze oplossing samen met mechanisatie bedrijf MT Pullens in de praktijk wordt doorontwikkeld.

Centraal bij deze innovatie staat de gebruikmaking van geavanceerde cameratechniek die gemonteerd is op de Alumaster 2.0 spuitrobot. Met deze techniek worden van bovenaf, continu al rijdend, camerabeelden gemaakt van het gewas. De beelden genereren een uitgebreide dataset voor het signaleren van gewasafwijkingen. Hierdoor wordt herkenning in een vroegtijdig stadium mogelijk. Dit is cruciaal om bij een eerste aantasting in te kunnen grijpen. Met dit systeem is het mogelijk om in alle uithoeken, kappen en afdelingen te komen. Ook op plaatsen die lastig bereikbaar zijn voor medewerkers wanneer volvelds wordt geteeld.

Scouten van ziekten en plagen

De nieuwe techniek zal in de toekomst ingezet worden voor het op plantniveau monitoren van het gewas en geautomatiseerd scouten van ziekten en plagen. De volgende stap binnen de gewasbeschermings-digitaliseringstrategie van Royal Brinkman is integratie met MyScout, het online platform voor visualisatie en dataverzameling van ziekten en plagen en advisering. Hier wordt de data direct vertaald naar de meest optimale gewasbeschermingsstrategie.

Innovatie

Het project is een voorbeeld van innovatie vanuit Let’s improve together. De methode waarop Royal Brinkman samen met telers en leveranciers werkt aan verbetering van de tuinbouw. Het bedrijf heeft op de afdeling innovatie inmiddels vijf medewerkers werken die als doel hebben om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een betere en meer duurzame tuinbouwsector.

 


Redactie Floranews | 15-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS