dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Zeldzame Rhapidophora Tetrasperma levert bijna 16.000 euro op

Zeldzame Rhapidophora Tetrasperma levert bijna 16.000 euro op

In Nieuw-Zeeland heeft een zeldzaam kamerplantje met negen bladeren via een veilingsite 27.100 Nieuw-Zeelandse dollars opgeleverd. Omgerekend is dit bijna 16.000 euro. Het gaat om een zeldzame kleurvariant van de Rhaphidophora Tetrasperma. Deze komt vooral voor in Thailand en Maleisië.

Het zou de duurste kamerplant ooit zijn, die verkocht is via de veilingwebsite. Volgens Millie Silvester van veilingwebsite Trade Me, was het in de laatste minuten een erg spannende biedingsoorlog. De plant zou online 102.000 keer bekeken zijn en aan 1.600 opvolglijstjes toegevoegd zij. "Het laat maar weer zien hoe dol wij Kiwi’s zijn op kamerplanten”, vertelt Sylvester aan CNN.

Vooral zeldzame kamerplanten wisselen op de veilingsite voor enorme bedragen van eigenaar. Kamerplanten zouden het nieuwe "it-piece" geworden zijn de laatste jaren. Sylvester heeft de prijzen alleen maar zien stijgen.

De geveilde Rhapidophora Tetrasperma heeft acht bladeren en de negende is volgens de beschrijving aan het uitkomen. " Elk blad is uitstekend geschakeerd qua kleuren en de plant is goed geworteld in een pot met een diameter van 14 centimeter.” 


Leandra de Boef | 15-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS