dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Wat te doen op en met LinkedIn #blog

Wat te doen op en met LinkedIn #blog

We moeten meer met het zakelijke platform. Maar wat dan? Nog meer zakelijke posts of misschien toch iets meer persoonlijke zaken? Of wacht eens even, we gaan veel meer foto’s er op zetten?
Herkenbare vragen? Voor velen wel. Zeker als we kijken naar de posts op een van de meest zakelijke platformen, LinkedIn, komen we hele grote verschillen tegen. De een plaatst bijna alleen meer vacatures, de ander alleen maar video’s en weer een ander de succesverhalen van het bedrijf. Welke is nu het beste en welke strategie kunnen we nu gaan toepassen. Oftewel wat te doen op en met LinkedIn.

Wat werkt het beste

Het bedrijf Social Insider heeft onderzoek gedaan naar wat nu het beste werkt op en met LinkedIn. Door ruim 39.000 business posts te onderzoeken en te kijken naar diverse zaken zoals engagement en andere metrics hebben ze conclusies kunnen trekken wat nu wel kan werken en wat niet.

Nu kan ik alles gaan opsommen en benoemen maar ze zijn zelf zo vriendelijk geweest het in een mooie infographic te zetten. Kijk maar,


Bron: https://www.emerce.nl/nieuws/infographic-juiste-linkedin-marketingstrategie

Wil je meer weten? Lees dan dit eens: https://www.socialinsider.io/blog/linkedin-engagement-rate/ Een aanrader om eens door te nemen.

Eigen ervaringen

Natuurlijk heb ik zelf ook wat ervaringen en deze wil ik graag delen.
Vergeet een heel belangrijk aspect niet. Delen is verkrijgen….. Wat ik nog veel zie is dat personeel dat bij een bedrijf werkt eigenlijk weinig tot niets deelt van hun bedrijf. Dit is jammer te noemen. Een gemiste kans. Want als maar 20% van het personeel het zou delen wordt het van zichzelf verkregen bereik, dus zonder te adverteren, toch ineens vele malen groter.
Maar vraag je eens af hoe het kan dat er niet gedeeld wordt? Het antwoord is soms zo simpel. De afdeling die wat geplaatst heeft, heeft dit intern niet gedeeld. Als personeel het had geweten dan was er mogelijk wel meer gedeeld. Maar men weet het vaak niet. En laten we eerlijk zijn we kijken niet elke dag op de bedrijfspagina van waar we werken. Deel het maar eens intern en je gaat merken dat er meer bereik komt en dat het meer gelezen wordt.

Past de content wel bij de doelgroep? Zitten de klanten wel te wachten op die content? Zorg voor een goede variatie in de content. Geef informatie, geef tips, zorg voor nieuwtjes, zorg voor goede foto’s, verzorg een reportage, laat klanten aan het woord, geef directienieuws. Kortom zoveel mogelijkheden als het gaat om content en voor een ieder wel wat interessants. Hoe zit het met jullie planning qua content? Of plaatsen jullie zo maar wat. Beide kan trouwens maar eerstgenoemde werkt in de praktijk veel beter. En de planning kan gedeeld worden met de afdelingen en deze kunnen aanvullen of meer informatie geven omtrent onderwerpen.

LinkedIn is veel meer dan alleen maar een plat zakelijk platform. Je kan het bedrijf, je personeel en de kennis die binnen je bedrijf aanwezig is zo goed profileren.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
17-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS