dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Inningssysteem promotiegelden weer ter discussie

Inningssysteem promotiegelden weer ter discussie

De Ledenraad van Royal FloraHolland (RFH) vindt, net als de directie van de veiling, dat er een andere manier moet komen om promotiegelden te innen. Beiden geven aan niet tegen collectieve promotie te zijn, maar wel tegen de manier waarom de promotiegelden nu geïnd worden.

Het probleem zou hem volgens beiden vooral zitten in partijen die de heffing nu ontlopen. In de huidige vorm int RFH de jaarlijkse heffing voor de collectieve promotie bij haar kwekers en kopers. Deze heffing van respectievelijk 0,2 en 0,19 procent draagt het vervolgens volledig af aan de Stichting Bloemenbureau Holland (BBH).

Concurrerende platformen innen deze heffing echter niet. Volgens Steven van Schilfgaarde de reden waarom RFH dan altijd duurder zal zijn dan alternatieve afrekenmogelijkheden. "Het zet zowel de positie van onze kwekers als die van de coöperatie onder druk. Er moet een beter systeem komen voor zowel kwekers als kopers dat het free rider gedrag sterk inperkt”, vertelt hij aan Vakblad voor de Bloemisterij.

De meerderheid van de ledenraad vindt het een serieus probleem en urgent en zal hierover advies uitbrengen aan de directie van RFH. Het is overigens niet de eerste keer dat de inning van collectievepromotiegelden ter discussie staat. In 2018 kaartte Van Schilfgaarde het verschil met alternatieve platformen ook al aan. 

 


Redactie Floranews | 18-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS