zondag 26 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Den Ouden Groep en Lensli bundelen krachten

Den Ouden Groep en Lensli bundelen krachten

Den Ouden Groep uit Schijndel en Lensli uit Bleiswijk en Cuijk hebben besloten hun krachten te bundelen. Het doel van de samenwerking is het intensiveren van de productie van herwinbare substraatstoffen en het stimuleren van het gebruik van circulaire grondstoffen in substraatmengsels. Daarnaast zien de twee bedrijven veel kansen en mogelijkheden voor gezamenlijke productontwikkeling.

"We zien de vraag en het belang van herwinbare substraatstoffen in de professionele tuinbouw toenemen en hebben de voorkeur dat deze zo lokaal mogelijk geproduceerd worden", aldus Luuk Braam, Product Development en Innovatiemanager bij Den Ouden Groep.

"De grondstoffen van ons substraat dienen bij voorkeur te bestaan uit bio-circulaire stromen zoals groene reststromen uit landschapsbeheer en gebruikt substraat. Met Den Ouden Groep hebben we een samenwerkingspartner die ons kan voorzien van deze grondstoffen en deze op verschillende locaties kan produceren. Door het gebruik van deze circulaire grondstoffen in onze klantspecifieke substraatmengsels kunnen wij invulling geven aan onze eigen duurzaamheidsstrategie én die van onze klanten", aldus Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli.

Naast de samenwerking op productniveau zal ook gezamenlijk productontwikkeling worden vormgegeven. Daarbij zullen de mogelijkheden onderzocht worden bestaande grondstoffen te optimaliseren met inzet van experts op het gebied van productie, teelt of commercie.

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf dat oplossingen creëert die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat doen ze met slimme infrastructurele-, gezonde bodem en circulaire bio-based producten en diensten.

Het bedrijf levert wereldwijd bodemverbeteraars, biobrandstoffen bodem-bemesting. Daarnaast levert het diensten in: bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting, betonaanleg en civiele betonbouw. "Alle onze diensten en producten hebben iets te maken met ‘onze bodem’ en 'de natuur'". 

Substraatspecialist Lensli ontwikkelt en produceert al meer dan 115 jaar kwalitatief hoogwaardige substraten en aanverwante producten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Met een sterke focus op het gebruik van duurzame grondstoffen, de inzet van eigen productiefaciliteiten én jarenlange expertise zet Lensli zich in om duurzame groei te faciliteren voor haar klanten. "Alles voor een gezonde toekomst en groei."


Redactie Floranews | 02-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS