zondag 26 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Varend Corso Westland maakt toch funtour door regio

Varend Corso Westland maakt toch funtour door regio

Afgelopen zaterdag trok het Varend Corso Westland toch als verrassing door de regio. Het zomerse spektakel kon dit jaar helaas weer niet doorgaan in de normale vorm in verband met de coronabeperkingen. Maar de organisatie wilde het corsoweekend toch niet geruisloos voorbij laten gaan en koos er daarom voor om een funtour uit te laten varen.

Met een comfortabele temperatuur op de thermometer en een voorzichtig zonnetje dat zo nu en dan doorbrak en de dag extra cachet gaf, trok zaterdag een kleine afvaardiging van het Varend Corso Westland door de regio. Zonder grootse aankondiging om te voorkomen dat zich grote groepen toeschouwers langs de waterkant zouden verzamelen, maar met evenveel enthousiasme als tijdens de normale corso’s.

De burgemeesters die het corso elk jaar in hun gemeente mogen verwelkomen, waren voor de gelegenheid wel uitgenodigd. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen. Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg weer. Vanuit Westland gekomen, via Delft dus en vervolgens naar Den Haag en weer terug naar Westland. Een lange route voor de schippers. Die hadden dat er graag voor over, om het zomerse corsogevoel toch weer een beetje te kunnen beleven.


Redactie Floranews | 05-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS