maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Benfried overgenomen door Arvesta

Benfried overgenomen door Arvesta

Familiebedrijf Benfried in Den Hoorn is overgenomen door Arvesta. Dat hebben de twee bedrijven donderdag 8 juli bekend gemaakt. De Belgische fullservice partner blijft hiermee verder inzetten op internationale groei. Arvesta is in de glastuinbouwsector bekend met haar merken Sanac, Hortiplan, Alliance en Van der Hoeven. De overname moet nog wel definitief goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Petto en Fried Koop van Benfried zijn allebei ruim in de zestig en dus was het voor hen zaak om na te denken over de toekomst. Zij hebben ruim een jaar gezocht naar de juiste partner en hebben deze gevonden in Arvesta. Het behoud van continuïteit, identiteit en werkgelegenheid speelde een grote rol bij de keuze. “Deze overname maakt Benfried klaar voor de komende 75 jaar,” vertelt Petto Koop, Financieel Directeur. “We zien dat klanten groeien en complexer worden en deze stap sluit aan bij de groeiambitie van Benfried”. “Wij willen meegroeien en innovatief blijven, en hiervoor heb je een bepaalde grootte nodig, “vult Commercieel Directeur Fried Koop aan.

Niek Depoorter, Business Unit Director Agri & Horti van Arvesta: “We zijn bijzonder opgetogen over deze nieuwe samenwerking met Benfried. Samen met onze teams kunnen we de uitmuntende kennis van beide bedrijven uitwisselen en synergiën realiseren. Op die manier kunnen we de uitdagingen binnen de sector samen aangaan en duurzame innovaties in de glastuinbouw internationaal lanceren”. Hij vervolgt: "Wij blijven garant staan voor een uitstekende service in Nederland en internationaal terwijl de synergie met Arvesta nog meer mogelijkheden zal bieden op het vlak van duurzame en innovatieve oplossingen”.

Bedrijfsvoering ongewijzigd

Volgens de twee bedrijven zal er voor de klanten van Benfried zo goed als niets veranderen. De huidige manier van bedrijfsvoering zal vrijwel ongewijzigd blijven. “En telers die wij internationaal leveren zullen op dezelfde manier beleverd blijven worden. We willen dat de telers dankzij ons elke dag weer meer rendement halen uit hun vierkante meters kassen. Daar doen we het voor”, vertelt Petto Koop.

Benfried is sinds 1946 uitgegroeid tot een professionele toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. Er werken ruim 70 medewerkers bij het bedrijf, die de klanten bijstaan met hun kennis en expertise. 


Leandra de Boef | 09-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS