maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

5 miljoen euro steun voor Siciliaanse sierteeltsector

5 miljoen euro steun voor Siciliaanse sierteeltsector

Door de coronapandemie zwaar getroffen Siciliaanse bedrijven in de bloemen- en plantenhandel krijgen steun. Op 8 juli is BonuSicilia Fiorai gestart, een steunmaatregel voor de ongeveer 700 bedrijven in de bloemen en planten handel op het Italiaanse eiland.

Het gaat hier om een niet-terugvorderbare bijdrage van totaal 5 miljoen euro ter ondersteuning van de handelsactiviteiten van bloemen en planten. De steun is bedoeld om de verliezen te dekken waarmee de Siciliaanse sierteeltsector mee te kampen heeft door de coronapandemie. 

Kleine en middelgrote ondernemingen in de sierteeltsector die op Sicilië zijn gevestigd met minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van ten hoogste 50 miljoen euro komen in eenmerking voor de steun. De verschaft de bedrijven liquiditeit tot een maximum van 3.500 euro per aanvragend bedrijf.

De bedrijven kregen al steun vanuit de Italiaanse overheid, maar die is voor veel bedrijven te gering. Volgens raadslid Mimmo Turano geeft Sicilië met de BonuSicilia Fiorai de, voor het eiland zo belangrijke, sector zijn waardigheid weer terug.

De steun zal gaan naar bedrijven die zich bezighouden met commerciële activiteiten, zowel groothandel als detailhandel, bloemen en planten, en omvatten bedrijven die natuurlijke en kunstbloemen en -planten produceren en schikken. En ook naar agenten en vertegenwoordigers van bloemen en planten. De daadwerkelijk toegekende steun zal worden berekend op basis van de verhouding tussen de begroting en het aantal ingediende aanvragen.

bron: Sicilia ogi notizi

 

 


Leandra de Boef | 09-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS