donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Doe het met emotie #blog

Doe het met emotie #blog

Zit je ’s avonds lekker voor de TV, zie je ineens iets zeer emotioneels, iets waardoor je geraakt wordt. Sommigen kunnen op dat soort momenten de tranen niet bedwingen. En daarna ga je weer snel over naar de gang van alledag. Maar toch nodigt die emotie uit tot gesprek. Of met degene die op dat moment thuis is, of met degenen die je de volgende ochtend ziet. Je wilt het zo graag delen, want er over praten is al erg belangrijk. Emotie is iets moois wat veel mensen aanspreekt. Als je er over vertelt met emotie, wordt het nog sterker. Waarom doen we daar eigenlijk niet meer mee? Doe het eens met meer emotie in de marketing.

Emotie

Voordat we verder praten wat we er mee kunnen doen, eerst maar eens even een korte uitleg over een emotie. Wat is het eigenlijk.
"Emotie is een innerlijke beleving of gemoedsbeweging zoals geluk, vreugde, angst, boosheid, verdriet en kan door een situatie of gebeurtenis worden opgeroepen. Gevoelens kunnen ook spontaan opkomen. Emoties zijn subjectieve belevingen en gaan samen met lichamelijke reacties, gelaatsuitdrukkingen en gedrag", zegt wikipedia.

Lees die zin nog eens…. Mooi toch al die woorden die al wat bij ons oproepen en nog onbewust ook. Bij mij komen de woorden innerlijke beleving altijd sterk naar voren. Emotie is een beleving, het laat iets achter.

Emoties, sterk en ze doen wat

Zelfs in deze tijd, waarin we worden geleefd door het woord corona, hebben we te maken met emotie. Kijk maar eens in het nieuws of op televisie. We worden geraakt door de verhalen en beelden. Mensen die hun eigen belevenis vertellen, wat ze hebben ervaren tijdens hun ziek zijn. Maar nog veel meer word je geraakt door mensen die hun vakantie-ervaring pakkend kunnen vertellen. Als ze het goed vertellen beleef je het helemaal mee en kan je erdoor geraakt worden.

Bloemen en planten

Laten we dan eens kijken naar de producten waarmee wij werken. Bloemen en planten zijn dat emotievolle producten? Ik weet het wel zeker. Jullie toch ook? Ze kunnen heel veel blijdschap geven. Ze kunnen troostend zijn. Ze kunnen de emotie van vele momenten versterken en/of aanvullen. Heb je weleens gekeken naar de gezichtsuitdrukking als je een boeket geeft op dat juiste moment. Emoties bij de ontvanger maar ook bij de gever zijn snel aanwezig.

Kunnen we hier dan iets mee? Denk zelf eens na. Bedenk nou eens een moment, onderwerp of iets anders waarbij bloemen/planten en een situatie elkaar kunnen versterken. Een chrysant als blijk van waardering? Een Anthurium als blijk van trots? Een Gerbera als verbinding met blijdschap.
Zijn daar vaste waarden voor? Nee, gelukkig niet. Bedenk eens waar jullie zelf jullie emotie goed in kunnen leggen en doe daar iets mee.
Dan alleen maar commercieel uitbuiten? Nee, dat liever niet. Hou die emotie vast en werk daar mee. Als een bloem of plant een verbinding krijgt met en door emotie wordt dit echt als sterk ontvangen. Het blijft hangen bij de consument want zeker als ze er nog eens extra door geraakt worden, maakt het echt indruk.

Gaan jullie mee op de reis van emotie en bloemen en planten? Gaat er bij jullie al wat borrelen? Gewoon eens over gaan denken. Niet denken aan kwaliteit, die moet sowieso goed zijn, maar denk aan en met emotie aan de producten. Let op, dat gaat mooi worden.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
15-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS