vrijdag 22 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Plantenklokken FloraHolland in drie fases over op beeldveilen

Plantenklokken FloraHolland in drie fases over op beeldveilen

Maandag 19 juli start Royal FloraHolland met de uitrol van beeldveilen van planten. De uitrol vindt plaats in drie fases. Er wordt gestart met het beeldveilen van groene planten. Vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt.

Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild en vanaf deze zomer rijden er in Naaldwijk en Aalsmeer ook geen plantenkarren meer voor de klok langs. Dit is onderdeel van het stap voor stap toewerken naar een landelijke digitale veiling met nieuwe logistiek. Eén van de consequenties van die nieuwe logistiek is dat er geen karren meer voor de klok langsrijden.
 
 
Nu er geen karren meer voor de klok langsrijden zijn betrouwbare productfoto's en -informatie nóg belangrijker. Volgens de veiling komt het voor dat de aanvoerinformatie en de foto's onjuist zijn of niet representatief. In de aanloop naar beeldveilen zal FloraHolland dit nog intensiever gaan aanpakken. De kwaliteitscontroles van de betreffende productgroepen zullen in de weken voor de implementatie van beeldveilen geïntensiveerd worden, kondigt de veiling aan.

 


Redactie Floranews | 15-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS