maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Vakvereniging Flora Futura onderzoekt alternatief platform voor Royal FloraHolland

Vakvereniging Flora Futura onderzoekt alternatief platform voor Royal FloraHolland

Vakvereniging Flora Futura heeft in een brief aan de directie van Royal FloraHolland laten weten onderzoek te gaan doen naar een alternatief platform. Dit is een reactie van de vakvereniging op de recente ontwikkelingen rond het (landelijk) veilen. Flora Futura geeft in de brief van 19 juli aan de win-winsituatie te missen. Eerder gaf de vakvereniging al aan de samenwerking met FloraHolland voorlopig on hold te zetten. 

Flora Futura geeft aan inmiddels een aardig beeld gekregen te hebben van de plannen van FloraHolland en vooral ook van de consequenties die deze hebben voor de toekomst van zowel de kwekerijen als de handelsbedrijven in de achterban.

"Wij zijn ervan overtuigd dat FloraHolland alle middelen in handen heeft om een platform te maken dat voor veel van haar leden en klanten van toegevoegde waarde is, maar de uitvoering daarvan is voor ons niet zichtbaar. Daaruit concluderen wij dat de veiling andere intenties heeft. FloraHolland pakt slechts verbeterpunten op die voor de organisatie zelf interessant zijn, aandachtspunten die voor haar leden en/of klanten essentieel zijn, worden volledig genegeerd", schijft Flora Futura in de brief aan FloraHolland.

"Het even snel doordrukken van landelijk veilen op het moment dat alles on hold staat, zonder rekening te houden met de behoeftes van de gebruikers en de afspraken die FloraHolland en Flora Futura hebben gemaakt, voelt voor veel kwekers en handelaren als een mes in de rug. Van een win-winsituatie is in ieder geval geen sprake."

Door de keuze van FloraHolland voor de 'one size fits all'-oplossing in het landelijk veilen, voelt Flora Futura zich genoodzaakt te zoeken naar alternatieve oplossingen die wel recht doen aan het exclusieve assortiment sierteeltproducten waar Nederland sterk in is. En aan de bedrijven die daarvan afhankelijk zijn. 


Redactie Floranews | 21-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS