maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Plant Health Cure en Vitens slaan handen ineen

Plant Health Cure en Vitens slaan handen ineen

Plant Health Cure (PHC) gaat samenwerken met Vitens om de volledige productie van fulvine en humuszuren te gaan verkopen. Deze stoffen zouden de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen vergroten en de opname van meststoffen en mineralen verhogen. Ze komen vrij bij drinkwaterwinning in veenweidegebied en zijn door de samenwerking grootschalig en langdurig toepasbaar in de land- en tuinbouw.

Voor telers en boeren zorgt de samenwerking voor een consistente levering en samenstelling van het product, dat effectief de kwaliteit van gewassen verbetert. Fulvine en humuszuren ondersteunen onder andere de opname van bladbemesting en helpen mineralisatie op gang te brengen bij koude bodemomstandigheden. Bovendien zorgt het natuurlijke winningsproces ervoor dat het product geen ballaststoffen bevat voor de land- en tuinbouw.

Door de toepassing van Fulvic 25 te vergroten binnen de Nederlandse land- en tuinbouw, kan volgens PHC en Vitens de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag. Dat komt ten goede aan het gewas, de bodemkwaliteit en daarmee de grondwaterkwaliteit. Door de verbeterde marktpositie met korte distributielijnen en lokale beschikbaarheid kan het product sneller en makkelijker geleverd worden.

Consistent werken aan een gezonde bodem en gewassen, zo omschrijven beide bedrijven hun nieuwe langetermijnvisie. Vanuit onderzoek en expertise werken ze aan het waarborgen van het herwinbare product, dat op de markt beter bekend is onder de merknaam Fulvic 25.

 


02-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS