woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Luchtzuiverende plantenwand van Air so Pure bij Corpus reis door de mens

Luchtzuiverende plantenwand van Air so Pure bij Corpus reis door de mens

Vandaag, vrijdag 27 augustus, is bij Corpus reis door de mens een prachtige plantenwand van Air so Pure onthuld in de entreehal van het pand. De bij Corpus geplaatste planten hebben natuurlijk betrekking op de gezondheid van de mens. Voor de wand zijn planten gekozen van Air So Pure. De planten van deze telersvereniging zijn wetenschappelijk getest op hun luchtzuiverende werking. De plantenwand is gerealiseerd door Mart Zwinkels van PlantTotaal en bevat meer dan 350 planten. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kamerplanten niet langer uitsluitend fraai, maar ook essentieel voor de gezondheid zijn. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas. Het NASA ‘clean air study’ heeft aangetoond dat planten in staat zijn om verschillende schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen. Ze zijn de milieuvriendelijkste luchtzuiveraars van de natuur. Door een betere kwaliteit van de binnenlucht ontstaat een gezonder leefklimaat, je komt in een diepere slaap waardoor je beter uitgerust wakker wordt, een hogere concentratie ervaart en een helder geheugen houdt.

Bij Corpus leren bezoekers meer over de werking van het menselijk lichaam. In 55 minuten beleef je een spectaculaire ‘reis door de mens’, een bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven is het motto van CORPUS.De plantenwand van Air So Pure sluit goed aan bij de keuze voor een gezonde leefstijl.

Planten zorgen voor een prettige en rustgevende omgeving waardoor minder stress wordt ervaren. Ook de verzorging van de planten doet mensen goed: het kalmeert je; de plant heeft je nodig en gaat op die manier depressieve gevoelens tegen. Ook helpen planten bij de bestrijding van klachten die tot het ‘Sick Building Syndrome’ behoren, zoals droge ogen; hoofdpijn; irritatie van slijmvliezen en allergieën.


Redactie Floranews | 27-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS