woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

PanAmerican Seed sponsort Eklosion-experiment op internationaal ruimtestation ISS

PanAmerican Seed sponsort Eklosion-experiment op internationaal ruimtestation ISS

PanAmerican Seed sponsort het Eklosion-experiment op internationaal ruimtestation ISS. Aan het Graines d'Eklo-initiatief werken 850 vrijwilligers mee die Afrikaantjes uit zaad kweken, terwijl een Franse astronaut zijn experiment met deze zaden in de ruimte uitvoert.

Binnen het expriment ontvangen begin augustus 850 jonge en oudere vrijwilligers een envelop met Afrikaantjes-zaden (Tagetes patula) op hun deurmat als onderdeel van het initiatief 'Graines d'Eklo' van de Eklo Association, dat ruimte-experimenten koppelt aan die op aarde. De Franse astronaut Thomas Pesquet laat zijn Afrikaantjes-zaden ontkiemen en groeien in het International Space Station (ISS), terwijl de vrijwilligers met hun zaden hetzelfde doen op aarde. Eklosion is een van de twaalf experimenten van de ALPHA-missie in het ISS. PanAmerican Seed sponsort met trots het gedeelte van Eklosion dat zich op de aarde afspeelt.

Het Eklosion-experiment vloeit voort uit de Generation-studentenwedstrijd die werd georganiseerd door het Franse instituut voor ruimteonderzoek CNES, met als doel om jongeren meer bewust te maken van de ruimte. Voor Eklosion hebben studenten en young professionals een capsule met Afrikaantjes-zaden gemaakt, speciaal ontworpen voor het laten groeien van planten in een toestand van gewichtloosheid. Zonder natuurlijk licht zal Thomas Pesquet tuinieren in de ruimte en de natuur observeren op 400 km van de aarde. Op aarde doen 850 mensen hetzelfde. Allen delen vervolgens hun resultaten. Op deze manier kunnen jong en oud op aarde deels dezelfde ervaring opdoen als Thomas Pesquet in de ruimte!

Three, two, one…Lift off!

Thomas Pesquet, astronaut bij de European Spatial Agency (ESA), verblijft sinds april in de ruimte. De ALPHA-missie duurt in totaal zes maanden. Op dinsdag 10 augustus verlaat de Eklosion-capsule de aarde om aan te koppelen bij het ISS. Tijdens hun reis in een baan om de aarde zullen de astronauten kunnen genieten van dit stukje groen in de ruimte. Het experiment en de daarmee samenhangende activiteiten starten zodra de capsule is aangekomen.

Voor de jongere generatie

"Als veredelingsbedrijf van hoogwaardige en innovatieve zaden, grijpen wij graag de kans aan om deel te nemen aan activiteiten zoals Eklosion en Graines d'Eklo", zegt Sylvia Rocheteau, Area Manager voor PanAmerican Seed. "Eklo maakt het voor jongere generaties mogelijk om nieuwe kansen te creëren. Met deze link tussen Ruimte en Aarde werken zij aan culturele en innovatieve projecten waarvan zij veel kunnen leren. De experimenten van vandaag maken onze toekomst! PanAmerican Seed omarmt deze initiatieven en sponsort daarom graag Graines d'Eklo." Het experiment is te volgen via https://eklo.space/.

 


09-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Evanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS