woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

HBA organiseert begin september Open Dagen voor snijhortensiakwekers

HBA organiseert begin september Open Dagen voor snijhortensiakwekers

Veredelaar HBA organiseert op 1,2 en 3 september aanstaanden drie Open Dagen voor Snijhortensia-kwekers en -relaties. De drie open dagen zijn erop gericht om kwekers en relaties persoonlijk te ontmoeten. Erik van Rossum en Jaap Stelder begeleiden bezoekers door de kas en horen graag welke behoeften en vragen er leven.

Er worden tijdens de open dagen een aantal nieuwe snijrassen gepresenteerd die nu nog onder nummer staan. Bijvoorbeeld de dubbele witte met opvallend grote bloemschermen op onderstaande foto.

Ook laat HBA haar klonenproeven zien en krijgen kwekers uitleg over de zoektocht naar snijhortensia’s met aparte verschijningsvormen en bijzondere kleuren. HBA heeft op de locatie in De Kwakel kleinschalige productievakken staan van alle soorten uit de Royal-serie, met zowel verse als doorgekleurde bloemen.

Erik van Rossum is teeltdeskundige. Hij voerde dit voorjaar een oud hout proef uit om het snijhortensiaseizoen te vervroegen. Tijdens de open dagen zal hij persoonlijk uitleg geven over zijn bevindingen. Eerder voerde HBA in het seizoen van 2020 een topproef uit die gericht was op het later oogsten van snijhortensia’s. Uit de twee proeven blijkt dat het snijhortensiaseizoen zowel aan de voorkant als aan de achterkant verlengd kan worden. 


Leandra de Boef | 12-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS