vrijdag 22 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Nieuwe kas Kwekerij Maron gericht op duurzame toekomst

Nieuwe kas Kwekerij Maron gericht op duurzame toekomst

Kwekerij Maron in Pijnacker heeft onlangs een aantal oude kassen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De nieuwe kas van ruim 9.000 vierkante meter is gericht op een duurzame toekomst. Vanaf maart 2022 zullen de eerste terrasplanten uit de nieuwe kassen geleverd worden. 

Eigenaar Aron van der Burg heeft heel goed nagedacht en zich laten informeren over wie de bouwpartners mochten worden voor de nieuwe kas. Deze bedrijven moeten er volgens Van der Burg voor zorgen dat het kwekerij Maron concept nog meer inhoud krijgt. Dus telen van kwaliteitsplanten op een zeer duurzame manier. Centraal staat een optimale groei realiseren, waardoor een weerbare mooie plant geleverd kan worden. Het team van de terrasplanten kweker uit Pijnacker is pas tevreden als de klanten dat ook zijn.

Loonbedrijf Van der Burg doet de aftrap. Daarna start Kerklaan Greenhouses met de bouw van de kas. ErfGoed levert de teeltvloer en Holland Scherm de scherminstallatie. Het bouwteam wordt compleet gemaakt met Marck voor de watertechniek en Voshol voor de verwarming.

Kwekerij Maron is in 1985 opgericht door Ton en Marian van der Burg. Er werden in eerste instantie snijrozen geteeld, totdat zoon Aron bij het bedrijf betrokken raakte. In 2009 werd de teelt van terrasplanten overgenomen van Jan en Aad van Mil uit Den Hoorn, met daarnaast ook stamrozen in pot. In 2016 heeft Aron het bedrijf overgenomen.

Aron van der Burg bij het bouwbord


Leandra de Boef | 16-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS