woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Olympisch medaillewinnaar Kamminga gehuldigd met bijzonder boeket

Olympisch medaillewinnaar Kamminga gehuldigd met bijzonder boeket

Tijdens het Noordzee Zomerfestival in Katwijk is tweevoudig Olympisch zilveren medaille-winnaar Arno Kamminga gehuldigd. In zijn geboorteplaats kreeg de zwemmer een prachtig boeket aangeboden door de hoofdsponsor van het Noordzee Zomerfestival, Hilverda De Boer. Directeur Gert-Jan Schoneveld vertelde dat het boeket een extra grote versie was van het bloemetje dat alle Olympische medaillewinnaars in Tokyo kregen.

Symbolische betekenis

De bloemen die Kamminga in Tokyo ontving, hadden een bijzondere, symbolische betekenis. Ze waren geteeld in het gebied dat tien jaar geleden door de aardbeving, tsunami en kerncentraleramp werd getroffen. De bloemen staan hiermee symbool voor Japan dat weer opgestaan is na een zware periode. De Zonnebloemen, Lisianthus en Gentianen die zaterdagavond in het XXL-boeket zaten, zijn van Nederlandse bodem.

Schoneveld wenste Kamminga veel mooie momenten van nagenieten toe. Ook wenste hij de zwemmer veel succes op zijn weg naar de volgende Olympische Spelen in Parijs. Schoneveld zegde tijdens de huldiging toe dat het Aalsmeerse bloemen- en plantenexportbedrijf de sporter hierbij zal ondersteunen als “Vriend van Kamminga”.


Redactie Floranews | 17-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS