vrijdag 22 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Blijf Stralen sierteeltcampagne mooi voorbeeld van internationale samenwerking

Blijf Stralen sierteeltcampagne mooi voorbeeld van internationale samenwerking

De internationale sierteeltcampagne 'Blijf Stralen' is volgens Bloemenbureau Holland (BBH) een succes. Dat blijkt volgens BBH uit de resultaten van de campagne, zo meldt het. In april lanceerden zes internationaal samenwerkende promotieorganisaties de campagne, die werd opgezet met de hulp van een Europees noodfonds voor het herstel van de sierteeltsector. Volgens BBH is de campagne een uitstekend voorbeeld van internationale samenwerking. 

De campagne ‘Blijf stralen’ was bedoeld om de aankoop te stimuleren van snijbloemen en kamer- en tuinplanten in de zeven Europese landen België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Oostenrijk. Dit ter ondersteuning van de sierteeltsector die kampte met de gevolgen gevolgen van de coronacrisis.

Uit de evaluatie van de campagne komt nar voren dat twee van de vijf consumenten gestimuleerd werden om bloemen en tuin- of kamerplanten te kopen. Van de ondervraagden voelde 40 procent zich aangemoedigd tot het kopen van meer bloemen, overwoog 37 procent om meer kamerplanten te kopen en bleek 42 procent van plan meer tuinplanten te kopen. Volgens BBH is dit een goede score voor Europese campagne gericht op een brede doelgroep. 

Hoog op boodschappenlijstje

De campagne moest er ook voor zorgen dat sierteeltproducten bij de consument weer scherper op het netvlies kwamen. Tijdens de coronacrisis moesten bloemen en planten bij de consument ‘hoog op het boodschappenlijstje’ blijven staan. ‘We noteerden goede resultaten in landen waar dit onderzoek al eerder was gedaan. Voor alle categorieën geldt dat het beeld van de consument nagenoeg even goed scoorde als pre-corona. In Oostenrijk, Bulgarije en Denemarken leken de uitslagen wat lager, mogelijk doordat daar vóór het uitbreken van de pandemie de positie op de lijst toch al lager was. Als we alle landen bij elkaar optellen constateren we dat er voor snijbloemen (46%) en kamerplanten (36%) sprake is van een lichte daling, terwijl tuinplanten stabiel op 28 procent blijven.’

Bereik

In Bulgarije en Frankrijk is de campagne ‘Blijf stralen’ op tv uitgezonden. Hier waren de consumenten - net als die in Duitsland en België – het positiefst over de campagne, zo blijkt uit de evaluatie. De campagne kreeg gemiddeld een 7 als rapportcijfer, waarbij de Bulgaarse consumenten met een 8 het meest positief oordeelden. De advertenties op YouTube zijn door in totaal 31 miljoen unieke kijkers gezien. Behalve een goede zichtbaarheid op social media in België en Bulgarije en een goed bereik via de radio in Bulgarije en Duitsland, was de commercial ook op de Bulgaarse televisie te zien met 1,8 miljoen kijkers. Op de Franse televisie werden 97 miljoen mensen bereikt.

 


Redactie Floranews | 23-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2110Evanthianieuwsbanner


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS