woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Meer interesse in bloemen én planten dankzij campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig

Meer interesse in bloemen én planten dankzij campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig

Meer zin om bloemen te kopen, mooie rapportcijfers en ook nog eens meer interesse in planten en tuinplanten. Dat zijn de resultaten van de campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig volgens onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoeksbureau evalueerde de campagne die in mei in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk liep en in juni in Frankrijk.

Bijna de helft van de ondervraagden uit de belangrijkste doelgroep Aesthetic Explorer heeft volgens de evaluatie na deze campagne meer interesse in bloemen. 65 procent van de ondervraagden uit deze doelgroep is door de campagne aangezet tot koop van bloemen. Ze zijn heel positief over de campagne en geven een dikke 8 als rapportcijfer. Franse ondervraagden beoordelen de campagne zelfs met een 8,4. Eén van de beste beoordelingen sinds Bloemenbureau Holland (BBH) de campagnes op deze manier evalueert. BBH concludeert hieruit dat de campagne goed afgestemd is op de doelgroep. 

"Deze campagne is heel representatief en krijgt mensen aan het praten over bloemen, dat zien we niet vaak genoeg", aldus een van de ondervraagde Franse consumenten. Een van de ondervraagde Britse consumenten noemt de campagne 'extreem uniek is en eigenlijk best cool'.

Ook meer interesse voor kamerplanten en buitenplanten

Interessant is het om te zien dat deze consumenten aangeven door de bloemencampagne ook aangemoedigd te worden tot het kopen van kamerplanten en buitenplanten. Bijna een kwart van de in het onderzoek ondervraagde consumenten uit de belangrijkste doelgroep verwacht het komende jaar meer bloemen voor zichzelf in huis te halen. Bijna een derde wil de komende twaalf maanden meer bloemen kopen als cadeau. Datzelfde geldt voor kamer- en tuinplanten.

Media-inzet

De media-inzet van de campagne bestond uit tv, online video via Facebook, Instagram en YouTube en POS-materialen op de winkelvloer. Ook waren er in alle landen succesvolle pr-acties. In Nederland werd de campagne daarnaast versterkt door een shopper activatie met Fleurop en Roselily. De tv-inzet leverde een significante bijdrage aan het bereik en de herkenning van de campagne. De campagnevideo werd het meest op televisie gezien, gevolgd door Facebook, YouTube en Instagram. 


Redactie Floranews | 24-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Evanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS