dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Laatste veilingkar fysieke klok Aalsmeer geschonken aan Historische Tuin

Laatste veilingkar fysieke klok Aalsmeer geschonken aan Historische Tuin

Afgelopen vrijdag kwam op FloraHolland Aalsmeer voor het laatst een veilingkar fysiek voor de klok. Een bijzonder en historisch moment, na ruim honderd jaar deel uitgemaakt te hebben van het veilproces. Kar nummer 102007, de laatste fysiek geveilde kar met buxusbollen, kreeg uiteindelijk een passende bestemming in museum de Historische Tuin.

Veilingmeester John Onrust had de eer om de verkoop van deze laatste kar te begeleiden. Inkoper Henk Spaargaren van Florink Nederland BV kocht de betreffende kar en besloot deze te schenken aan de Historische Tuin. Ubink nam de kosten vor het transport voor zijn rekening en zo kwam de veilingkar met inhoud in de loop van vrijdag aan in het museum.

De kar heeft in het museum een plekje gekregen op het museumterrein. Wie nog eens een ‘ouderwetse’ veiling wil beleven, kan die elke laatste zaterdag van de maand meemaken in de replica veilingzaal op de Historische Tuin. 

 

De historische laatste kar in de 'Historische Tuin' - foto Meerbode


Leandra de Boef | 25-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS