donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Het vegen is niet meer! #blog

Het vegen is niet meer! #blog

Instagram is een sociaal platform dat veel gebruikt wordt. Soms veranderen ze zaken waar de gebruikers in eerste instantie niet zo blij mee zijn. Zo is een belangrijke functie in de ‘stories’ er straks niet meer. Het omhoog swipen, om een weblink te kunnen volgen is straks niet meer. Kan je dan helemaal geen link meer invoegen? Jawel hoor. Dat kan nog steeds, maar dan wel op een andere manier. In dit blog neem ik jullie stap voor stap mee naar de juiste plek nu het omhoog ‘vegen’ straks er niet meer is. 

Instagram

Je zou bijna zeggen welke jongere gebruikt het nou niet, Instagram. Een mooie en uniek platform waarbij je gemakkelijk met foto’s iets laat zien aan je volgers en aan anderen als je de juiste hashtags gebruikt.
Is het platform populair? Dat kan je wel zeggen. Het is hét platform dat dagelijks met een gemiddelde van 61 procent wordt gebruikt. Kijk maar eens naar de jongere werknemers op uw bedrijf. Ze gebruiken het bijna allemaal. Wil je nog meer leuke cijfers en feiten over Instagram in Nederland weten, kijk dan eens hier.
Als je je strategie omtrent het platform goed wil onderbouwen met cijfers is dit interessant om te lezen en te doorgronden. In de figuur hieronder zie je waar Instagram in het social media landschap in Nederland staat.


Social in Nederland in cijfers (bron: Marketingfacts)

Vegen is niet meer

Maar even terug naar waar het over gaat: Omhoog ‘vegen’ is niet meer…
Instagram heeft een belangrijke functie en dat zijn de ‘stories’. Hiermee kan je iets laten zien in een verhaaltje. Je kan meerdere foto’s gebruiken en effecten, stickers en van alles en nog wat toevoegen om jou verhaal te vertellen aan de buitenwereld. Het wordt erg veel gebruikt. En laten we eerlijk, het is ook vaak leuk om naar te kijken en/of te luisteren.

Een van de functies is, en straks was, dat je omhoog kon ‘vegen’ om zo een ingevoegde link te kunnen volgen naar een website. Erg handig om zo je volgers of andere bezoekers naar een mooie en goed opgezette informatiepagina te leiden. Hierbij moet ik wel de opmerking plaatsen dat dit pas mogelijk was als je een groot aantal volgers hebt en/of een blauw verificatievinkje achter je accountnaam hebt.
Zo kan je de achtergrond van het product wat meer toelichten. Even het hele verhaal vertellen. Maar dat gaat dus veranderen! Vanaf 30 augustus zal die ‘swipe’ niet meer mogelijk zijn om een link in te voegen. Je zal straks wel een link in kunnen voegen, maar hiervoor moet een ‘sticker’ worden gebruikt.

Sticker om een link in te voegen (bron: The Verge )

Wordt het hiermee makkelijker? Het zal vooral even wennen zijn. Gebruikers zullen moeten omschakelen. Maar het is wel in lijn met andere ontwikkelingen en werkwijzen vanuit Instagram.
Dus als het bij jouw account mogelijk is om een URL in te voegen, dan doe je dat voortaan met een sticker en dus niet meer swipen.

Ben je met je account nog niet zo ver? Kan je nog geen URL invoegen dan zal ik jullie in de volgende blog een truckje leren om dat wel te kunnen doen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
26-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS