woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Corso Zundert gaat door als tweedaagse tentoonstelling

Corso Zundert gaat door als tweedaagse tentoonstelling

Het bloemencorso in Zundert vindt jaar plaats als tweedaagse tentoonstelling. Na de verlengde Corona-maatregelen van onlangs zag Stichting Bloemencorso Zundert geen mogelijkheden om binnen de huidige Corona-regelgeving een rijdende optocht mogelijk te maken. Het tentoonstellen van de corsocreaties op een terrein was de laatste optie van de stichting.

Na intensief overleg en samenwerking met de Gemeente Zundert en nauwkeurige aanpassing van alle plannen is dit scenario veilig en vergunbaar gebleken. Zundert bereidt zich dan ook voor op een tweedaagse tentoonstelling op zondag 5 en maandag 6 september op het CLTV-terrein in Zundert.

Voorzitter Jos Jochems: “Natuurlijk hebben we alle berichten en meningen op internet en sociale media gezien. Het is geen gemakkelijke opgave geweest voor de stichting, de corso gemeenschap én de gemeente Zundert om een scenario te vinden in deze tijd voor een evenement van deze omvang. We vertrouwen er op dat het tentoonstellen van de wagens binnen de huidige regelgeving recht doet aan de corsobouwers en het publiek op een veilige manier kan laten genieten van al dit moois.”

Bezoekers dienen vooraf een ticket te kopen en een tijdsblok te reserveren. In dit tijdsblok van 15 minuten kan de bezoeker het tentoonstellingsterrein betreden via één van de drie ingangen. De bezoeker heeft circa 2 uur de tijd om middels looproutes te genieten van al het moois wat Corso Zundert te bieden heeft. Op het tentoonstellingsterrein geldt wel de 1,5 meter regel maar het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te overleggen.
Het tentoonstellingsterrein is op zondag 5 september geopend van 13.00 uur tot 21.00 uur en op maandag 6 september van 9.00 tot 21.00 uur.

Samen met Omroep Brabant zal Stichting Bloemencorso Zundert zorgen voor een unieke live registratie. Deze zal compleet gemaakt worden met diverse interviews vanaf het tentoonstellingsterrein.

Meer informatie is te vinden op www.corsozundert.nl 

 


Leandra de Boef | 26-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS