vrijdag 22 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Samenwerking leerbedrijf Pantar en Klasmann-Deilmann

Samenwerking leerbedrijf Pantar en Klasmann-Deilmann

In een Venlokas aan de rand van Amsterdam, worden de pluggen van Klasmann-Deilmann verwerkt in trays door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Drie jaar geleden werden de eerste contacten gelegd met Pantar in Amsterdam en sindsdien is dit sociale leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam de vaste partner van de substraatspecialist uit Schiedam voor de verwerking van Growcoon pluggen.

Volgens Fons van Nierop, hoofd verkoop bij Klasmann-Deilmann, heeft de samenwerking diverse voordelen. “Allereerst vinden wij het natuurlijk prettig dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke doelen van Pantar, maar wij profiteren ook van het flexibele karakter van deze organisatie. Door de handmatige verwerking zijn wij in staat om onze pluggen per bestelling op maat aan te leveren. Daarbij is de prijs-kwaliteit verhouding ronduit aantrekkelijk”, aldus Van Nierop.

De werkruimte van Pantar is een Venlokas van ongeveer één hectare en de ruimte wordt gebruikt voor diverse tuinbouw-gerelateerde werkzaamheden. Een deel van de kas wordt gebruikt voor stekken, assemblage werkzaamheden en meer, veelal in opdracht van tuinbouwtoeleveranciers, en een ander gedeelte wordt gebruikt voor de opkweek van planten voor kwekers. In deze kas worden ook planten in eigen beheer gekweekt.

De locatie aan de Seineweg wordt gerund door Jaco Vreugdenhil, een Westlander in hart en nieren, die zo’n 250 mensen aanstuurt en verantwoordelijk is voor de opkweek van diverse plantensoorten. Onder zijn bezielende leiding worden de mensen begeleid en opgeleid, waardoor ze eventueel kunnen doorgroeien naar een functie bij een ander bedrijf.

Pantar is het grootste sociaal leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam. Zij geloven dat iedereen talenten bezit om te kunnen werken en bieden werk, begeleiding en veel aandacht voor de ontwikkeling van ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Redactie Floranews | 20-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS