vrijdag 22 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Oerlemans Packaging teams actief op World Cleanup Day 2021

Oerlemans Packaging teams actief op World Cleanup Day 2021

Afgelopen zaterdag 18 september was het World Cleanup Day. Wereldwijd ruimden duizenden mensen vrijwillig afval op in openbare gebieden. Ook de bedrijven van de Oerlemans Packaging Group hebben deelgenomen met verschillende teams.

De medewerkers van het bedrijf hebben zich ingezet door zwerfvuil op te gaan ruimen en met een speciale app dit wetenschappelijk in kaart te brengen. De medewerkers hebben op de locaties in Genderen, Giessen, Goor, Hillegom en Oosterwolde met verschillende teams buitenterreinen, wegbermen en een busstation opgeruimd. Parallel aan de deelname aan World Cleanup Day 2021 heeft het bedrijf ook deelgenomen aan de NRK buitenterrein dag; een jaarlijkse initiatief van de branchevereniging voor kunststofpartners.

“Laten we er met samen voor zorgen dat dat er geen zwerfafval ontstaat en onze verantwoording nemen”, motiveert Rob Verhagen, sustainability director van de Oerlemans Packaging Group. “Ik ben er trots op dat er door heel Nederland zoveel mensen in touw zijn om zwerfafval op te ruimen en dat we samen met onze collega’s daar aan bijdragen.”

Wereldwijd wordt op World Cleanup Day niet alleen ingezameld, maar ook worden alle gevonden artikelen gescand en in kaart gebracht. Met die informatie wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Essentieel onderzoek om nieuwe oplossingen tegen zwerfvuil te vinden.

In 2020 was World Cleanup Day een success; ruim 40.000 Nederlanders hebben zich in 2.500 verschillende schoonmaakacties ingezet voor een schonere planeet. De meest aangetroffen zwerfafval soorten waren Red Bull blikjes, Marlboro sigaretten en Macdonalds verpakkingen.


Redactie Floranews | 20-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS