woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Jaap van der Meij Algemeen Directeur Gebroeders Alkemade

Jaap van der Meij Algemeen Directeur Gebroeders Alkemade

Jaap van der Meij is sinds juli 2021 Algemeen Directeur bij Gebroeders Alkemade B.V. Er is externe versterking gezocht en gevonden in de persoon van Van der Meij in navolging van de overname van de aandelen door het Poolse Vitroflora. Diit mede omdat de voormalige eigenaren Theo en Wil Alkemade aangegeven hebben minder betrokken te willen zijn bij de dagelijkse leiding van het bedrijf. In januari 2020 verkochten zij het bedrijf aan Vitroflora. Jaarlijks produceert Gebroeders Alkemade B.V. ongeveer 28 miljoen stekken. Het bedrijf in Lisse heeft zo’n 20 vaste medewerkers. 

“Gebroeders Alkemade B.V. heeft een uitstekende reputatie in de opkweek van uitgangsmateriaal en jonge planten. Door ambachtelijk vakmanschap te combineren met moderne technologie slagen wij erin hoogwaardig stekmateriaal te leveren tegen een competitieve prijs. Ik kijk ernaar uit om met de steun van Vitroflora onze leidinggevende positie op de Europese markt te bestendigen”, aldus Jaap van der Meij.

Karol Pawlak, eigenaar Vitroflora: “We hebben voor Jaap van der Meij gekozen op grond van zijn uitgebreide expertise in het aansturen van internationale bedrijven actief in de stek- en jonge plantenproductie. Daarnaast speelt ook zijn persoonlijkheid een aanzienlijke rol: zijn mentaliteit en visie sluit uitstekend aan bij de onze. Met onze steun en Jaap aan het roer gaat Alkemade een mooie commerciële toekomst tegemoet.”

Van der Meij klom in 1988 op tot operationeel directeur en in 1990 tot mede-eigenaar van het familiebedrijf Van der Meij B.V. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het overhevelen van de chrysantenstekproductie van Nederland naar Kenia. Ook na de fusie van het bedrijf met collega-vermeerderaar van Ruiten tot Sunfield Holland en de latere verkoop hiervan aan Royal van Zanten in 2006 bleef Jaap actief in het bedrijf. Eerst als Operationeel Directeur en later als Operationeel Manager. In 2012 maakte hij een stap naar de groenteplanten opkweek als Senior Project Manager bij Grow Group en keerde vervolgens in 2017 terug naar de sierteelt als Production Manager bij Armada Young Plants. Als Board Advisor begeleidde hij in 2019 eveneens de bedrijfssluiting van J.D. Maarse en Zonen.


Redactie Floranews | 23-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS