donderdag 9 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Grootouderdag viert bijzondere relatie tussen jonge en oude generaties

Grootouderdag viert bijzondere relatie tussen jonge en oude generaties
Zondag 3 oktober is het Grootouderdag. Op deze dag wordt de bijzondere relatie tussen jonge en oude generaties gevierd. De dag is ook een initiatief om eenzaamheid van ouderen tegen te gaan. Kinderen gaan daarom deze week massaal aan de slag voor opa en oma. Zo ook bij kinderopvang Partou in Arnhem. Bij de landelijke organisatie voor buitenschoolse opvang ontvangen 500 kinderen onder meer bloemen en een kleurplaat om een fleurige verrassing voor hun opa en oma te maken.
 
 
foto: VidiPhoto
 
“Deze dag voor opa’s en oma’s heeft vooral een feestelijk karakter, want onderling contact is vaak leuk omdat het uit het hart komt. Vandaar dat we diverse vrolijke activiteiten ontwikkelen voor kinderen bijvoorbeeld met bloemen", vertelt Charles Lansdorp, voorzitter van initiatiefnemer Felini Foundation. Hij vervolgt: "De samenwerking met Partou kinderopvang is als vanzelfsprekend. Ook deze organisatie zet zich in voor vriendschap tussen jong en oud. Dat maakt het leven leuker en is goed tegen eenzaamheid.”

Roos

De roos is het symbool van Grootouderdag. In de speciale pakketten voor de BSO’s zijn behalve deze bloem ook vrolijke germini’s en bessentakjes toegevoegd. Deze worden  belangeloos aangeboden door veredelaar Dümmen Orange en groothandelaar Willemsen uit Apeldoorn. Smithers-Oasis heeft schaaltjes met steekschuim ter beschikking gesteld en Chrysal voegde een zakje bloemenvoeding toe. Om de actie Grootouderdag praktisch mogelijk te maken boden het Dela Fonds en stichting Stimuflori financiële ondersteuning.

Week tegen Eenzaamheid

Grootouderdag vormt dit jaar onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De week wordt ondersteund door de zogenoemde Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Dit zijn bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen die de handen ineen slaan om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Zowel de Felini Foundation als Partou kinderopvang zijn lid van de coalitie.

Redactie Floranews | 29-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS