dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Eerste Chrysanten Chic van nieuwe teeltlocatie LinFlowers geoogst

Eerste Chrysanten Chic van nieuwe teeltlocatie LinFlowers geoogst

De eerste stekken werden geleverd en geplant in week 31 op de nieuwe teeltlocatie van de familie Van Tuijl in Nieuwaal. Deze week was het tijd voor de eerste oogst van de Chrysanten  Chic en Chic Cream. Het is de vierde locatie van het familiebedrijf dat al decennialang chrysanten teelt en waar Leendert van Tuijl de eindverantwoording draagt voor deze nieuwe locatie.

Leendert van Tuijl van LinFlowers (links) en Leon Hofman van Royal Van Zanten (rechts) bij eerste oogstmoment - foto Royal van Zanten

De nieuwe teeltlocatie is voorzien van de modernste teelttechnieken waaronder een state-of-the-art hybride belichtingsinstallatie, Airmix installaties en insectengaas in de luchtramen. Kortom, alles is gericht op een optimaal teeltproces met als eindresultaat een topproduct. Vanaf nu zullen wekelijks circa 160.000 Chic en 45.000 Chic Cream worden aangevoerd via Royal Flora Holland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Chic is, volgens veredelaar Royal van Zanten, onderscheidend door de in het oog springende combinatie van hagelwitte bloemlinten in contrast met het frisse, fel groene hart. Een stijlvolle, moderne troschrysant die haar sierwaarde behoudt door de uitstekende transporteerbaarheid en zeer goede vaasleven.

De Chic is wordt ook geverfd. Volgens Royal van Zanten is de chrysant geweldig verfbaar. Hierdoor kunnen zij chrysanten maken in de meest spectaculaire kleuren, waarmee ze direct in kunnen spelen op trends. 


Leandra de Boef | 30-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS