woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Kwekers geven een miraculeuze draai aan een tegenvaller op GrootGroenPlus

Kwekers geven een miraculeuze draai aan een tegenvaller op GrootGroenPlus

Een nieuwigheid op de juiste manier aanmelden voor de beurs, maar dan toch door een administratieve fout niet deel kunnen nemen. Dat is op zijn zachtst gezegd flink balen. Zeker wanneer je ervan overtuigd bent dat dit dé nieuwe introductie is die een plekje op het erepodium verdient.

Het gebeurde met de nieuwe Cornus alba Miracle ('Verpaalen2'PBR) volgende week op GrootGroenPlus mee zou gaan dingen voor de prijzen. De kwekers en veredelaar zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten. De kwekers, veredelaar en Plantipp geven een miraculeuze draai aan de tegenvaller: Ze delen onder het motto “we believe in Miracles” op de GrootGroenPlus beurs honderden Miracles uit aan bezoekers.

De bontbladige Miracle laat het hele jaar door een mirakel aan kleuren zien. In het voorjaar en de vroege zomer heeft de Cornus groen-wit blad met een roze rand. In de late zomer tot aan de herfst is het blad intens paars-roze. In de winter steelt Miracle nog steeds de show met opvallende rode stelen. De bezoekers van GrootGroenPlus mogen het zelf gaan ervaren.

Nieuwigheden Plantipp

Naast Cornus Miracle, presenteert Plantipp een aantal andere indrukwekkende nieuwigheden. Acer campestre Street Pillar ('Ruijgrok'PBR) is de ultieme acer voor stadsbeplanting. Street Pillar draagt bij aan de vermindering van luchtvervuiling en daarnaast ondersteunen de bloemen in het voorjaar de biodiversiteit. Deze anti-smogboom verdraagt gedeeltelijke bestrating en extreme omstandigheden zonder problemen. Ook Leucothoe axillaris Curly Gold ('Opstal 55'PBR), Pieris japonica Little Goldy ('Opstal 65'PBR) en Lophomyrtus ralphii Golden Dragon ('Luc2016'PBR) stelen de show op Groot Groen Plus met hun compacte vorm en opvallende bladkleuren.

Liefhebbers van haagplanten kunnen zich vergapen aan de mooie, uniforme Prunus laurocerasus Bonaparte ('Flippi01'PBR). Ook worden de nieuwe Lonicera nitida Garden Clouds: Copper Glow ('GRLN03'PBR), Green Breeze ('GRLN01'PBR) en Purple Storm ('GRLN02'PBR) geïntroduceerd. Als klap op de vuurpijl wordt de Plantipp-stand gevuld met de prachtige Rhododendron Encore Autumn Fire ('Roblez'PBR): een Rhododendron die met helderrode, halfgevulde bloemen steeds weer verrast in enthousiasme. 

 

De nieuwe Plantipp introducties zijn te bewonderen op de blauwe route bij stand B029. 


Redactie Floranews | 30-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS