woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Wayland Real Estate bouwt derde DC Venlo

Wayland Real Estate bouwt derde DC Venlo

Wayland Real Estate start in 2022 met de ontwikkeling van DC Siberië, een logistiek centrum voor agro gerelateerde ondernemingen, op het gelijknamige business park te Maasbree, bij Venlo. DC Siberië is voor het bedrijf de derde logistieke ontwikkeling. Naar verwachting zal begin 2022, zodra de omgevingsvergunning binnen is, gestart worden met de bouw en wordt het distributiecentrum in het najaar van 2022 opgeleverd. 

Het nieuw te ontwikkelen DC Siberië komt op de laatste vrije kavel van BusinessPark Siberië. DC Siberië meet in totaal bijna 6.300 vierkante meter, waarvan 682 vierkante meter mezzanine (opslagruimte met tussenverdieping) en 344 vierkante meter kantoorruimte. Het distributiecentrum beschikt daarnaast over 6 loadingdocks en 30 parkeerplaatsen. Bij de bouw van het nieuwe DC wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, een omkeerbare warmtepomp en ledverlichting. Tevens wordt het gehele pand gasloos opgeleverd.
 
 
Omdat er in de regio Venlo veel vraag is naar agro logistieke locaties, is in het bestemmingsplan bepaald dat de bedrijven die zich op Business Park Siberië vestigen een verband hebben met de agro-industrie. “Dat kan variëren van producten of diensten aan de voor- of achterkant van de keten,” geeft Arnaud van der Eijk, directeur van Wayland Real Estate aan. Te denken valt daarbij bijvoorbeeld aan bedrijven die zich bezighouden met de verwerking en/of verpakking, opslag en distributie van agro-gerelateerde producten/diensten. “We hopen dat er synergie ontstaat enerzijds uit de aanwezigheid van bedrijven op het Glastuinbouwgebied Siberië en anderzijds de bedrijven op het Business Park gecombineerd met de mogelijkheden die het nieuwe pand brengt.”

Daarbij verwacht Arnaud dat ook de locatie van het distributiecentrum in Maasbree, als onderdeel van Greenport Venlo, een rol zal spelen. “Het achterland van Greenport Venlo bestaat uit tientallen miljoenen consumenten in zowel Nederland als Duitsland en er is een rechtstreekse verbinding naar Duitsland.”

De bedrijven van Wayland zijn actief in de agrarische-, vastgoeden energiesector. Het heeft heeft meerdere plantenkwekerijen en ontwikkelt glastuinbouwgebieden, bedrijventerreinen, woonomgevingen en logistieke vastgoedoplossingen. Daarnaast exploiteert het duurzame energieprojecten.


Leandra de Boef | 04-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS