woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Consumenten zien voordelen van groen op werkplek

Consumenten zien voordelen van groen op werkplek

Een overgroot deel van de consumenten ziet de voordelen van planten op hun (thuis)werkplek. Duitse thuiswerkers zijn het meest overtuigd van de voordelen. De Britten moeten er nog wat aan wennen, maar ook in het VK herkennen grote groepen de gunstige effecten van planten. Het thuiswerken nu en het hybride werken van de toekomst lijkt kansen te bieden voor de verkoop van planten. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction onder consumenten tussen de 18 en 70 jaar in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (VK).

Het voordeel van planten op de werkplek is al eerder wetenschappelijk bewezen. Ze zorgen voor een beter klimaat en een betere concentratie, werken geluiddempend en zijn een rustpunt voor je ogen. Of ervaren thuiswerkers/werknemers dat ook zo ervaren onderzcht onderzoeksbureau Motivaction onderzocht in opdracht van Bloemenbureau Holland in augustus van dit jaar.

Thuiswerken de norm waar mogelijk

Ruim een derde van de respondenten heeft tijdens de pandemie het kantoor voor de thuiswerkplek verruild. Van alle werkende ondervraagden verwacht 38 procent dat ze geheel of deels blijven thuiswerken in de toekomst. Thuiswerken of een hybride vorm van werken lijkt de norm te worden waar mogelijk.

Planten op de werkplek

Ruim tweederde van de thuiswerkers heeft planten op de thuiswerkplek. De helft hiervan heeft één of twee planten, een kwart heeft er drie tot vijf en 10 procent heeft er zelfs meer dan vijf. Duitse thuiswerkers blijken de grootste plantenliefhebbers, op de voet gevolgd door de Nederlanders. In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk blijkt het volgens het onderzoek iets minder gebruikelijk om planten om je heen te hebben.

Kantoor versus thuis

Van alle respondenten met een baan heeft meer dan de helft planten op zijn officiële kantoor. Ook dit is gebruikelijker in Duitsland en Nederland dan in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Groene planten zijn veruit het populairst voor kantoor, met afstand gevolgd door bloeiende planten, succulenten en cactussen. 

Meer planten door thuiswerken

Van de respondenten die wisten dat ze voor een langere tijd thuis moesten gaan werken, zegt ruim een kwart één of meerdere planten te hebben gekocht voor hun werkplek. Van diegenen die het komende jaar (deels) thuis blijven werken, geeft 17 procent aan hun thuiskantoor zeker met (meer) planten te gaan aankleden. De helft zegt dit te overwegen.


Leandra de Boef | 05-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS