woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Microflor laat mensen glimlachen

Microflor laat mensen glimlachen

Microflor heeft een rebranding achter de rug. De veredelaar en producent van jongplanten binnen de Florégroep heeft gekozen voor een opfrissing van het logo en de baseline 'Growing smiles since 1986'. De baseline is bedacht vanuit het waarom van de organisatie. Wat drijft Microflor om er elke dag vol voor te gaan? 

“Die lach op het gezicht keert altijd terug", vertelt CEO Febe Floré. "Een smile op het gezicht van telers, kwekers en eindklanten als ze met ons samenwerken, als ze een jong plantje zien groeien tot een mooie plant, of wanneer er een plant wordt afgegeven bij een feestelijk moment. Het plezier van het krijgen, het plezier van het geven. Het plezier van een glimlach te laten groeien. Growing smiles. Dat is wat we doen. Dat is waarom we het doen. Al 35 jaar laten we glimlachen groeien. Bij iedereen die met ons samenwerkt. En net dat willen we nu benadrukken bij ons merk.”

Het logo kreeg na 35 jaar een opfrissing. De dominante kleuren zijn rood en groen. “Rood verwijst naar onze kennis en opgebouwde expertise. Maar ook de ambitie en de fierheid die we hebben over onze planten. Groen symboliseert de warmte en de samenwerking, maar ook de goesting om er elke dag in te vliegen”, aldus Floré.

War on talent

De belangrijkste reden van de hele rebranding is de unieke positionering in een sector waar ook de war on talent speelt. Want Microflor staat ook voor de uitdaging om aantrekkelijk te blijven als werkgever. Zowel intern als extern. Febe Floré: “In een sterk concurrerende markt zijn we een warme organisatie die volop kiest voor onderzoek en innovatie. Ik kan me voorstellen dat dit veel jongeren aanspreekt, alleen vertellen we dat te weinig. Met een sterke employer branding willen we hiermee onze mensen houden en de juiste toekomstige werknemers aanspreken.”

Behalve het logo en de baseline, zette Microflor ook zijn verbale identiteit op scherp met een duidelijke tone of voice, en een opfrissing van de waarden passend bij de nieuwe identiteit. Wie nu bij Microflor werkt weet dat volgende waarden hoog in het vaandel gedragen worden: Ambitius positivus, Collectivitus formidabilis, Innovatus originalis Integritus Optimus.


Redactie Floranews | 06-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS