woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Google gaat bloemisten en andere versspecialisten helpen met online marketing

Google gaat bloemisten en andere versspecialisten helpen met online marketing

Google gaat, in samenwerking met de brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS speciale workshops, masterclasses en coaching sessies aanbieden voor versspecialisten, zoals bloemisten. D workshops zijn gratis en bieden ondernemers de juiste vaardigheden om hun bedrijf online nog beter op de kaart te zetten. Zo komen onder meer het creëren van relevante social media content en het vergroten van online vindbaarheid aan de orde. 

"‘Een jaar geleden hebben we de belofte gedaan om voor eind 2021 een half miljoen Nederlandse bedrijven en individuen te helpen met trainingen, producten en diensten", vertelt Martijn Bertisen, country manager Google Nederland. "Om ondernemers te helpen, hebben we de afgelopen periode al vele nieuwe productfuncties geïntroduceerd, maar ook speciale trainingen voor ondernemers in bepaalde sectoren. Daar voegen we nu trainingen aan toe voor bloemisten, slagers, bakkers, visspecialisten en groente- en fruitspecialisten." Google wil hiermee ondernemers stimuleren in hun economisch potentieel en helpen om in het huidige ondernemersklimaat succesvol te zijn.

Bram Rijkers van bloemisten brancheorganisatie VBW: "Online is niet meer weg te denken. Waar het tot voor kort met name voor oriëntatie werd ingezet, zien we inmiddels dat ook online verkopen bij bloemisten een vlucht nemen. Recente cijfers geven aan dat ruim een kwart van de Nederlandse consumenten in het afgelopen jaar 1 of meerdere online bloemen- en/of planten aankopen hebben gedaan. Om onze bloemisten optimaal te ondersteunen bij deze ontwikkeling, hebben we samen met Google een programma ontwikkeld." Via interactieve en op de versondernemer afgestemde workshops wil VBW haar leden helpen bij het ontwikkelen van hun online kennis en vaardigheden. 

De workshops en sessies in online marketing worden aangeboden van 18 oktober tot en met 28 oktober en zijn voor iedereen die geïnteresseerd is toegankelijk. Ondernemers kunnen zich voor de volgende sessies inschrijven:

 

'Creëer relevante social media content voor potentiële klanten - in samenwerking met Floral Designer Hanneke Frankema',
'Word met je winkel beter vindbaar middels zoekmachine optimalisatie (SEO)',
'Vergroot je lokale vindbaarheid met een volledig Bedrijfsprofiel op Google' en
'Krijg inzicht in het verkeer op jouw website middels Google Analytics'.

 

 

Ook wordt er een masterclass "Schrijf een online marketing plan voor jouw bedrijf" georganiseerd en is er een 1-op-1 adviesgesprek mogelijk met een Digitale Werkplaats coach.


Leandra de Boef | 06-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS