woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

FloraHolland en de vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao

FloraHolland en de vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao

FloraHolland en de vakbonden CNV en FNV hebben tijdens de zesde onderhandelingsronde een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De cao wordt afgesloten voor de periode van anderhalf jaar, van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. Het onderhandelingsresultaat geldt voor ongeveer 2.800 werknemers.

In de nieuwe cao is een structurele loonsverhoging afgesproken van 2 procent. Deze geldt per juni 2022. De onderste loonschalen worden volgend kalenderjaar verhoogd naar maximaal 13 euro per uur.

Werknemers met een vast contract ontvangen op 31 december van dit jaar een eenmalige uitkering van 850 euro bruto ontvangen. Dit bedrag kan ook gebruikt worden voor het aankopen van verlofdagen. Uitzendkrachten die het hele kalenderjaar al in dienst zijn, krijgen een eenmalige vergoeding van 200 euro.

FloraHolland en de vakbonden willen daarnaast voor het eind van dit jaar duidelijke afspraken maken over een goede verdeling werk en privé. Ook moet er in mei 2022 een werkbare afspraak liggen voor vervroegd uittreden volgens de nieuwste RVU-regels, meldt CNV Vakmensen.

CNV Vakmensen zegt tevreden te zijn over het akkoord, hoewel het op meer gehoopt had. Onderhandelaar Souleiman Amallah: "FloraHolland is bezig met een transitie en deze cao-afspraak lijkt nu het hoogste haalbare." Om die reden is de cao maar afgesloten voor een periode van 1,5 jaar, waar FloraHolland afspraken wilde maken voor een periode van drie jaar.

Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de leden van de bonden. Zij krijgen tot 27 oktober om hun stem uit te brengen over de nieuwe cao. De CNV-onderhandelaar is positief over de uitslag van deze stemming. 


Redactie Floranews | 08-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112 FNkerst


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS