woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Enthousiast ontvangen Grootouderdag krijgt vervolg in 2022

Enthousiast ontvangen Grootouderdag krijgt vervolg in 2022

Zondag 3 oktober was het groot feest voor jong en oud bij de Surinaamse radiozender mArt in Amsterdam. Het was een van de vele plekken waar in Nederland aandacht was voor Grootouderdag. Niet alleen op 3 oktober zelf, maar ook in de dagen in aanloop naar de feestdag. De nieuwe feestdag is bedoeld om generaties met elkaar te verbinden om zo eenzaamheid te bestrijden. Grootouderdag maakt dit jaar deel uit van de Week tegen Eenzaamheid.

In Amsterdam waren onder meer Charles Lansdorp, de mede-initiatiefnemer van Grootouderdag, en bloemenarrangeur Dini Holtrop aanwezig. Zij begeleidden de bloemenworkshop waar (klein)kinderen en opa’s en oma’s aan deelnamen. De workshops werden gegeven met speciaal voor deze gelegenheid door Anthura beschikbaar gestelde anthuriums.

Charles Lansdorp kijkt met tevredenheid terug op de succesvolle editie in Nederland: “Binnenkort beginnen we alweer aan de voorbereidingen voor volgend jaar. Grootouderdag wordt dan op zondag 2 oktober gevierd in Nederland. We bouwen daarbij voort op de activiteiten die we dit jaar hebben opgezet, zoals het verspreiden van bloempakketjes voor kinderen via BSO’s. Deelnemers, samenwerkingspartners en diverse sierteeltbedrijven hebben al aangegeven in 2022 hun medewerking te verlenen om van Grootouderdag een nieuwe ‘speciale’ bloemendag te maken.” 

Foto's: Antonio Di Maggio


Redactie Floranews | 08-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS