donderdag 9 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Ingebruikname Trias Westland officieel bekrachtigd

Ingebruikname Trias Westland officieel bekrachtigd

De ingebruikname van Trias Westland is woensdag 13 oktober officieel bekrachtigd door Erik Persoon, Marco van Soerland, secretaris-generaal Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Jan-Kees Goet en directeur-generaal Economische zaken en Klimaat Sandor Gaastra.

Met twee geothermiebronnen op 2,3 kilometer diepte en een onderzoeksboring tot 4 kilometer diep is het Trias Westland de springplank naar een warmtesysteem voor het Westland. Een groot deel van dit warmtenet fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland, het regionale warmtenet in het glastuinbouwgebied.

foto: Trias Westland

De opwaardering van de hoofdleiding van het warmtenet van Trias Westland is mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In de recent uitgebrachte miljoenennota is vanaf 2022 een nieuwe reservering voor Warmtesysteem Westland opgenomen. Daarnaast is ook de koppeling met havenwarmte naar Leiden voorzien.

Trisa Westland is een samenwerking tussen initiatiefnemers, financiers, partners en 54 Westlandse glastuinbouwbedrijven. Het aardwarmtesysteem heeft een productiecapaciteit van meer dan 40 Megawatt. De deelnemende glastuinbouwondernemers werken daarbij via een eigen coöperatie samen met grote regionale partijen. Ze kunnen bovendien onderling warmte verhandelen. Door warmte uit te wisselen op het handelsplatform wordt de beschikbare warmte optimaal benut. 


Redactie Floranews | 14-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS