woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Bloemen- en plantenexport richting recordomzet van 7 miljard euro

Bloemen- en plantenexport richting recordomzet van 7 miljard euro

De Nederlandse bloemen- en plantenexport boekt de eerste negen maanden van dit jaar een record exportwaarde van 5,7 miljard euro. Dit heeft de VGB bekendgemaakt op basis van de exportstatistieken van Floridata. De exportwaarde van bloemen steeg met 26 procent en die van planten met 18 procent.

Ondanks het doorrekenen van hoge inkoopprijzen door schaarste op de markt en hoge kosten voor transport en extra keuringen door brexit, zijn handelaren positief gestemd. De toenemende gasprijs voor de teelt van bloemen en planten kan de inkoopprijzen echter de komende tijd nog verder omhoogstuwen.

Dit baart ook de VGB zorgen. "Is de consument bereid deze hogere prijs voor onze mooie producten te blijven betalen?”, vraagt Matthijs Mesken, directeur van de VGB, zich af. Vooralsnog lijken consumenten deze voor lief te nemen. Volgens Wesley van den Berg, manager van Floridata, zou de Nederlandse bloemen- en plantenexport eind 2021 de 7 miljard euro weleens aan kunnen tikken.


Redactie Floranews | 15-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Evanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS