woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Incotec lanceert finishing touch in zaadbehandeling

Incotec lanceert finishing touch in zaadbehandeling

Zaadverbeteringsbedrijf Incotec introduceert binnenkort een nieuw finishing powder zonder titaniumdioxide, Fluidus F-038 geheten. De introductie vindt plaats op het Euroseeds Congres (ESA) in Praag, dat plaatsvindt van 18 tot en met 21 oktober 2021.

Volgens Incotec verbeteren alle finishing powders van het bedrijf de droging en de flowability van veldgewaszaden aan het einde van het zaadbehandelingsproces. Ook verhogen ze de cosmetische waarde van de gecoate zaden.

Het nieuwe product zou een zeer goed alternatief zijn voor bestaande finishing powders. "Het biedt een goede stofbeheersing en een hoge kleurintensiteit, maar zonderTiO₂." Het bedrijf blijft daarnaast het TiO₂-houdende finishing powder Powco S-032 aanbieden, dat voor een prachtig glanzende kleur zorgt en alle bekende voordelen van een kwaliteits-finishing powder bezit.

Mariska Wever, product manager Field Crops Incotec: "Geïnspireerd door een veranderende wereld, waarin classificaties steeds belangrijker worden, is F-038 een goede aanvulling op het portfolio van Incotec en past perfect in Mission Zero, onze duurzaamheidsstrategie, waarbij we ons inzetten om de voetafdruk van onze producten te minimaliseren en op zoek gaan naar de meest duurzame oplossingen om klanten te helpen hun doelen te bereiken."

 


Redactie Floranews | 15-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS