woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

Rianne’s Bloem&kado duurzaam bloemist

Rianne’s Bloem&kado duurzaam bloemist

Speciaalzaak Rianne’s Bloem&kado in Wolvega heeft het predicaat Barometer Duurzame Bloemist ontvangen. Sinds september mag eigenaar en bloembinder Rianne Meester zich officieel Sustainable Florist noemen. Zij ontving dinsdag 19 oktober het zilveren certificaat uit handen van wethouder Roelof Hoen van economische ontwikkeling en werkgelegenheid. 

Afgelopen zomer heeft bloembinder en ondernemer Rianne Meester haar winkel verduurzaamd. “Dit was het moment. Ik zat goed in mijn personeel, waardoor ik de tijd had om mijn doel te behalen. Ik vind het belangrijk dat we meer rekening houden met het milieu. Als je bijvoorbeeld bekijkt hoeveel plastic er om je heen wordt gebruikt… Soms is dat helemaal niet nodig. Met elkaar kunnen we zulke zaken veranderen.”

Zelf probeert Meester waar mogelijk verantwoordere bloemen en planten in te kopen met bijvoorbeeld de keurmerken MPS-A(+) en EKO/Biologisch. “Het hangt sterk van het aanbod af. Maar als ik de keuze heb, dan neem ik die producten zeker. In de praktijk is het overigens wel zo dat sommige kwekers wel duurzaam zijn, maar niet het certificaat hebben.” Momenteel is het verantwoord gekweekte aanbod bij Rianne’s Bloem&kado gemiddeld minimaal 30 procent.

Daarnaast koopt Meester onder meer Fairtrade bloemenvoeding in. Het schoonmaken met chloor is ook verleden tijd. Tevens heeft ze een groene energieleverancier, LED-verlichting en het verpakkingsmateriaal is verantwoorder. Denk hierbij aan chloorvrij papier en hernieuwbaar plastic voor om de bloemen en planten. Verder verkoopt ze uitsluitend duurzame bloemenkaartjes en is het orderpapier van verantwoorde herkomst.

“Verduurzaming moet zo breed mogelijk worden opgepakt. Door bijvoorbeeld lokaal (in) te kopen, wordt minder verpakkingsmateriaal verbruikt. Ik vind het belangrijk dit naar buiten te brengen naar mijn klanten, ook zakelijk gezien. We moeten er met zijn allen aan geloven”, vertelt Meester. Ze benadrukt daarbij dat de duurzame en innovatieve BloemenboxX die ze aanbiedt speciaal is ontwikkeld door het landelijke bloemistencollectief FloraNL waarbij ze is aangesloten. “Door het hele land kunnen we deze laten bezorgen binnen een netwerk dat met zijn allen op weg naar duurzaam is. Dat is toch een mooi gegeven?”

Rianne’s Bloem&kado is gevestigd aan de Pastoriestraat 33 a in Wolvega. 


Redactie Floranews | 20-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Evanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS