woensdag 8 december 2021
2105 Palletcentrale 2112KerstbannerFloranews

World Horti Center volop in ontwikkeling

World Horti Center volop in ontwikkeling

World Horti Center (WHC) is volop in ontwikkeling. Zowel het gebouw als de organisatie: nieuwe participanten, nieuwe inrichting, nieuwe vormen van expositie. De meest zichtbare ontwikkeling is de grootscheepse verbouwing van de eerste verdieping, maar er is meer aan het veranderen.

Op de eerste verdieping van World Horti Center is de afgelopen maanden flink verbouwd. Deze etage is volledig ingericht voor een optimale beleving van events en rondleidingen. Een ruim opgezet eventplein, een professionele bar en een grootse identity expo met de achtergrond van participanten zijn nog maar het begin. Naast de individuele stands breidt World Horti Center het verhaal van de innovatieve Nederlandse glastuinbouw uit met verschillende paviljoens waar participanten gezamenlijk hun krachten bundelen.

 

Het i-Grow paviljoen

Het nieuwe i-Grow paviljoen toont vanaf half november op thematische wijze de mogelijkheden van verschillende innovatieve bedekte teeltoplossingen van vooraanstaande organisaties. Met een indrukwekkende blackbox met 360-ervaring en een verdiepend kennisplein, helpt i-Grow internationale bezoekers de juiste keuze te maken voor een passende high tech teeltoplossing en de juiste leverancier. Naast het fysieke paviljoen is er ook een activatieprogramma gekoppeld aan i-Grow. Hierin zullen de deelnemende participanten gezamenlijk aan innovaties werken, mede in samenwerking met diverse kennis- en onderwijsinstellingen. Daarnaast worden er webinars, congressen en bijeenkomsten binnen de thematiek georganiseerd voor klanten en potentiële geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.

Thematische paviljoens

Door de krachten van participanten te bundelen in paviljoens, wil WHC de collectieve slagkracht van de Nederlandse tuinbouw sterker over laten komen op internationale vakbezoekers. De thematische aanpak zal de komende jaren doorgezet worden naar andere paviljoens met onderwerpen zoals Energie, Water en The Power of Plants. Dat laatstgenoemde paviljoen gaat in op de vergroening van steden en het positieve effect van planten op mensen. Ook de toepassing van inhoudsstoffen van cannabis en de bijzondere waardeketen van dat product komt in dit paviljoen voorbij. Dit laatste onderdeel, Cultivation for Compounds, draait niet alleen om promotie, maar wordt ook praktisch ingevuld: de deelnemende participanten doen bij Vertify gezamenlijk onderzoek naar de optimale teeltwijze voor inhoudsstoffen.

Food & Facilities flexplekken

Ook op het gebied van catering en faciliteiten ontwikkelt World Horti Center door. Per 25 oktober gaat WHC de samenwerking aan met de nieuwe cateraar Food & Facilities. De van oorsprong Haagse cateraar heeft meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van catering voor scholen, bedrijven en overheden. Eigenaar Wilco Ammerlaan vertelt: “Voor ons is de cirkel rond nu wij tussen de vele food-innovaties van het Westland met onze passie aan de slag mogen!” Met de komst van de nieuwe cateraar zal het restaurant worden ingezet als flexplek, waar men onder het genot van een lekkere kop koffie en een vers broodje van de take-away kan werken.

 


Leandra de Boef | 20-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Evanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS