woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

Groenrijk, Intratuin en Hortilux winnen Gouden Bakkie Award 2021

Groenrijk, Intratuin en Hortilux winnen Gouden Bakkie Award 2021

Vijf organisaties hebben tijdens de 3e Nationale Recycleweek een LightRec Gouden Bakkie Award ontvangen voor het succesvol inzamelen van lampen en armaturen voor recycling. GroenRijk en Intratuin kregen de Award voor hun organisatorisch hoogwaardige inzameling en krachtige ondersteunende communicatie. Ook Hortilux Schréder en GRB Verlichtingsonderhoud kregen een Gouden Bakkie Award. Zij zamelden namelijk de meeste lampen in. De vijfde award was voor Van Gelder Verkeerstechniek.

De Gouden Bakkie Award wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven en/of gemeenten die zich op het gebied van inzameling van lampen en armaturen positief onderscheiden. Het daadwerkelijk ingezamelde gewicht aan lampen en armaturen kan daarvoor een indicatie zijn, maar ook een langjarige vlekkeloze executie van de inzameling, dan wel het actief ondersteunen van LightRec- en Stichting OPEN achter de Wecyclecampagnes en -inleverpunten, kunnen aanleiding zijn voor een Gouden Bakkie Award.

Intratuin en GroenRijk ontvingen de Award vanwege hun langjarige voorbeeldrol in de logistieke handeling van de Wecycle-inzamelmeubels. GroenRijk-directeur Nico Koppenol ziet de Award vooral als een beloning voor de consequente ondersteuning van de LightRec- en Stichting OPEN inzamelacties. “We hebben van de introductie van de Wecycle-inzamelbakken destijds publicitair veel werk gemaakt en dat is eigenlijk altijd zo gebleven”, aldus Koppenol. “Tot op de dag van vandaag ondersteunen wij actief en in de volle breedte alle acties die LightRec en Stichting OPEN op touw zetten. Dat doen we centraal, door onze ondernemers erop te attenderen dat er acties lopen en dat het belangrijk is om daar aandacht aan te besteden. En als er bijvoorbeeld giveaways zijn in het kader van een actie, dan zorgen we ervoor dat iedere vestiging die op tijd en in voldoende mate op voorraad heeft. Doorgaans maken we er ook ruimte voor in onze folders". Volgens Koppenol is die actieve inzet ook een beetje een kwestie van ‘noblesse oblige’: “We brengen als GroenRijk elk jaar zelf ook een heleboel tuin- en kerstverlichting op de markt, en we vinden dat we dan ook wel medeverantwoordelijk zijn voor de correcte inzameling van het afval. Vandaar dat we dit onderdeel hebben gemaakt van de ‘daily business’. En dat is in mijn ogen ook de enige manier om het goed te doen."

“Ook al worden de Wecycle-inzamelmeubels behoorlijk intensief gebruikt, we zorgen ervoor dat ze er altijd netjes bijstaan", vertelt Intratuin-formulecoördinator Annet Freriks. "Schoon en opgeruimd is een belangrijke waarde in onze winkels, en de inzamelmeubels gaan daarin automatisch mee. Ik zie op andere plekken nog wel eens dingen náást de bakken staan, maar dat zal je bij ons niet snel zien. Dan is er allang een medewerker geweest die dat tijdelijk even naar het magazijn heeft gebracht en er waarschijnlijk ook al voor heeft gezorgd dat het meubel snel geleegd wordt.”

Het Westlandse Hortilux Schréder, marktleider in de ontwikkeling, levering en toepassing van groeilichtoplossingen voor de internationale glastuinbouw, tot de grootste inzamelaars in de sector. Volgens Manager Operations & Service Patrick van den Berg komt dat omdat naast de reguliere vervangingsmarkt er sprake is van een transitie van traditionele HPS-lampen naar nieuwe generatie ledverlichting. “De Nederlandse tuinbouw loopt mondiaal voorop in de transitie naar de nieuwste generatie groeilichtsystemen. Per kas kunnen dan wel tussen de 500 en de 5000 lampen per keer vrijkomen. Hoewel wij het fysieke uitwisselen van oude HPS-lampen voor nieuwe niet zelf doen, coördineren wij wel de logistiek van het inzamelen en afvoeren van de oude lampen. Soms laten we daarvoor door Stichting OPEN een Wecycle-inzamelcontainer bij de klant neerzetten, soms brengt de klant de oude lampen in dozen naar onze vestiging in Monster, en zorgen wij ervoor dat ze hier de juiste container ingaan.”


Leandra de Boef | 21-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS