woensdag 8 december 2021
2112KerstbannerFloranews 2105 Palletcentrale

WUR heeft dit jaar meer dan 1.000 vacatures

WUR heeft dit jaar meer dan 1.000 vacatures

Dit jaar zullen er binnen Wageningen University & Research meer dan 1.000 vacatures uitgezet worden, verwacht Johan Kanis, manager Recruitment van Wageningen University & Research. "Een steeds groter deel van die vacatures blijft langer onvervuld,. Er is veel concurrentie van andere universiteiten en kennisintensieve bedrijven op de arbeidsmarkt", aldus Kanis.

De grote vraag komt enerzijds naar medewerkers wordt enerzijds veroorzaakt door de groei in het aantal studenten en de toename in onderzoeksopdrachten en anderzijds door de toegenomen vervangingsvraag.

Vooral senior medewerkers zijn volgens Kanis lastig te vinden :"Zo zoekt Wageningen Economic Research ervaren medewerkers met een economische achtergrond en domeinkennis. Die mensen zijn al enige jaren zeer schaars. Ook bij andere kenniseenheden ontstaan nu moeilijk vervulbare vacatures, zoals bij Food and Biobased Research. Life sciences-bedrijven zoeken ook veel nieuw personeel en dat gaat om vergelijkbare functies."

Ook bij de leerstoelgroepen en de ondersteunende afdelingen zoals ICT en Financiën is het moeilijk om senior medewerkers te vinden. De werving van jonge academici kost volgens Kanis minder moeite. "Die arbeidsmarkt is internationaal en zeer dynamisch, met veel tijdelijke contracten. Het lukt goed om veel onderzoekstalenten aan te trekken en ze een langdurig arbeidscontract aanbieden", aldus Kanis.

bron: Resource - Wageningen University & Research


Redactie Floranews | 21-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS